O nouă tulpină de coronavirus a fost descoperită în Franța. Varianta este nedetectabilă la testele PCR / Suedia și Letonia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 160 de noi infectări în județ: Timișoara-96, Jimbolia-11, Lugoj-7, Dumbrăvița și Giroc-câte 6, Ghiroda-4

O nouă tulpină de SARS-CoV-2 a fost descoperită în regiunea Bretania din nord-vestul Franței, relatează Reuters. Noua variantă de coronavirus a fost anunțată de ministrul Sănătății din Franța care a precizat că analizele inițiale nu arată că este mai periculoasă sau mai transmisibilă decât celelalte. Le Parisien scrie că varianta este nedetectabilă la testele PCR, conform observatornews.ro.

Mutația din Franța a fost găsită în urma analizelor unui focar la un spital din Lannion. Tulpina nu este mai transmisibilă și nici nu cauzează forme mai severe de boală fața de varianta originală, susțin medicii francezi.

Direcţia Generală a Sănătăţii (DGS) a informat că au fost identificați 8 pacienți purtători ai variantei în urma secvențierilor. Autoritățile franceze au anunțat investigații detaliate pentru a cunoaște mai bine impactul acestei variante care a fost semnalată autorităților internaționale.

Suedia și Letonia suspendă vaccinarea cu AstraZeneca

Agențiile de sănătate din Suedia și Letonia au anunțat că suspendă utilizarea vaccinului AstraZeneca, drept măsuri de precauție, anunță Reuters.

Germania, Franța și Italia au anunțat luni că vor înceta administrarea vaccinului AstraZeneca după ce mai multe țări au raportat posibile efecte secundare grave.

Este „o măsură de precauție suplimentară” în timp ce vaccinul este examinat, a comunicat agenția letonă.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns