O nouă promoție de medici a depus jurământul lui Hipocrate la Timişoara

medici 7

Cei 400 de absolvenți ai Facultății de Medicină din cadul UMF „Victor Babeș” din Timișoara, promoția 2018, au avut, ieri, la Teatrul de vară din Parcul Rozelor, festivitatea de încheiere a cursurilor.

Profesorii, rudele și prietenii le-au fost aproape atunci când au rostit varianta actualizată a jurământului lui Hipocrate, un legământ care, odată rostit, nu mai poate fi luat înapoi și care va trebui, de acum înainte, să le fie călăuză în fiecare moment al carierei. Tinerilor medici li s-au dat sfaturi de către cei care până mai ieri le-au fost dascăli, dar care, de acum înainte, le vor fi colegi.

„V-ați ales singura meserie care dă ani vieții și viață anilor”, a spus prof. dr. Romulus Timar, decanul Facultății de Medicină, în timp ce prof. dr. Adina Ionac i-a îndemnat: „Să nu considerați un handicap a fi medic în România. E greu, dar e frumos și veți fi acasă”.

juramant medici

Deși sunt destui cei care încă doresc să profeseze în alte țări, deciziile vor fi luate cu adevărat abia după examenul de rezidențiat din luna noiembrie, cea mai serioasă probă din viața medicilor.

Tocmai din acest motiv, îndemnul dascălilor către proaspeții absolvenți a fost să-și aleagă specialitatea care le place cel mai mult. Pentru cei care ne vor trata, peste puțină vreme, în spitale și policlinici ieri a fost, după șase ani de eforturi, o zi a bucuriei și a împlinirii, de care au profitat din plin.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O nouă promoție de medici a depus jurământul lui Hipocrate la Timişoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *