În timp ce inculpații din ”dosarul Poli II”, aflat pe rolul Tribunalului Timiș, abia așteaptă să se finalizeze procesul, avocații acestora vor ca el să dureze cât mai mult.
La primul termen, aceștia au solicitat instanței amânarea judecății pe motiv că ar exista un viciu de procedură cu privire la calitatea părții civile, care nu este Primăria Timișoara (așa cum a fost indicată în actele existente la dosar), ci Municipiul Timișoara, prin primarul său. Instanța a amânat procesul, în vederea depunerii de înscrisuri care să ateste remedierea problemei invocate.
Miercuri, la cea de-a doua înfățișare, juristul primăriei a depus un act prin care primarul certifică faptul că este de acord ca municipiul pe care-l reprezintă să se constituie parte civilă în proces, în vederea recuperării prejudiciului imputabil inculpaților, de circa cinci milioane de euro.
Avocații nu au fost, nici de această dată, mulțumiți, cerând o hotărâre de consiliu local prin care municipiul să fie desemnat parte civilă. ”Nu de alta, dar ca să știm și noi dacă avem sau nu un prejudiciu. Că dacă nu… încheiem procesul mâine”, a afirmat, mucalit, unul dintre avocați.
Președinta completului de judecată a spus că va analiza, în camera de consiliu, dacă se impune sau nu emiterea unei astfel de hotărâri (în condițiile în care reprezentantul parchetului a arătat că în faza de urmărire penală au fost depuse la dosar documente din care rezultă fără echivoc că există o parte civilă legal constituită), acordând, astfel, un alt termen de judecată, stabilit pentru săptămâna viitoare.
Apărătorii legali au solicitat amânarea cauzei și pentru un alt motiv: absența fostului secretar al primăriei (Ioan Cojocari – foto). ”Este bolnav, doamnă președinte. Face atacuri de panică de mai mult timp”, a motivat avocatul lui Cojocari absența acestuia. ”Și de unde rezultă asta?”, nu s-a lăsat judecătoarea, pentru că nu primise nici un act doveditor care să ateste faptul că inculpatul nu se poate prezenta la proces.
Fiindcă întrebarea sa a rămas fără răspuns, președinta completului de judecată i-a pus în vedere reprezentantului legal al fostului secretar ca la termenul următor să se prezinte cu înscrisurile din care să reiasă incapacitatea inculpatului de a fi prezent la termenele de judecată.
Și uite-așa, cei 11 inculpați (din care unul – Nicușor Miuț, aflat în stare de arest pentru o condamnare într-un alt dosar și celălalt lipsă) s-au ales cu o altă prelungire, spre nemulțumirea multora dintre ei. Șapte sunt funcționari publici, majoritatea deținând funcții de conducere. Ei au fost suspendați din funcție pe perioada derulării procesului, prin urmare timpul nu trece în favoarea lor.
dar pe carpaci cand il aduc autoritatile in tara? le este frica multora si din administratie si din politie ce va declara acesta.de ce nu ne informati despre asta renasterea banateana?sa vedeti vanzari atunci.