O „mişcare” abruptă în PMP Timiş

Roxana Iliescu

La PMP Timiş asistăm la o dinamică permanentă în fruntea filialei. După ce Roxana Iliescu a fost îndepărtată din funcţia de preşedinte, noua conducere nu s-a mulţumit cu această „mişcare”, ci a mers mai departe, excluzând-o din partid pe fosta şefă a filialei.

Roxana Iliescu va contesta decizia la conducerea centrală a partidului, ea fiind vicepreşedinte la nivel naţional şi având, din câte se spune, susţinerea preşedintelui Eugen Tomac.

Dacă, însă, măsura luată de şefii din Timiş va fi menţinută, apare o problemă la nivelul Consiliului Judeţean Timiş, mai exact în privinţa funcţiei de vicepreşedinte, deţinută acum de Roxana Iliescu. Dacă i se retrage sprijinul politic, aceasta va pierde calitatea de consilier judeţean şi, automat, şi pe cea de vicepreşedinte.

În locul ei ar urma să intre următoarea persoană de pe listă, adică Georgeta Rus. PMP Timiş susţine că nu are de gând să rupă protocolul cu PSD, ca urmare ar fi o soluţie ca noul vicepreşedinte să fie ales dintre Georgeta Rus şi Dorin Cândea, celălalt consilier judeţean.

A doua variantă ar fi ca PMP să rămână alături de PSD fără a mai pretinde funcţia de vicepreşdinte, ci primind la schimb alte poziţii influente. Aici, însă, s-ar intra într-o contradicţie de termeni, pentru că Dorin Cândea tocmai a declarat că „cine negociază funcţii publice trebuie să dea cu subsemnatul”.

Aşa că mai există şi al treilea scenariu, acela în care PSD va face alianţă cu UNPR, iar PMP rămâne şi fără vicepreşedinte, şi fără alte funcţii importante. Înlăturarea Roxanei Iliescu e, însă, nepreţuită…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns