O mare lucrare de infrastructură rutieră a Timișului, în pericol! Ar fi blocată de Primăria Timişoara

Șantierul pentru 4 benzi din Dumbrăvița pare să fie  blocat de Primăria Timișoara, susține conducerea Consiliului Județean Timiș, care avertizează asupra riscurilor care există. Lucrările la tronsonul 1-Dumbrăvița de lărgire a Drumului Județean 691 care duce la Autostrada Vestului stagnează de mai multe săptămâni deoarece Primăria Timișoara, partener în proiect, refuză să emită ordinul de scoatere de sub tensiune a rețelei de troleibuz.

Adresele repetate trimise de Consiliul Județean au rămas fără răspuns, iar proiectul finanțat din fonduri europene riscă să fie pierdut, susține administrația județeană.

CITEȘTE ȘI: Noapte grea pentru pompierii timişeni: probleme în Timişoara, Săcălaz şi Beregsău Mare

Consiliul Județean a dat ordin de începere al lucrărilor la tronsonul de la sensul giratoriu de la intrare în Dumbrăvița până la centura Timișoarei în 20 mai 2021, iar de atunci constructorul așteaptă aprobarea pentru a scoate stâlpii de troleibuz și a începe săpăturile. Nu există explicații pentru lipsa de asumare a Primăriei Timișoara mai ales în condițiile în care s-a semnat un acord de parteneriat, iar Consiliul Județean Timiș a preluat în totalitate costurile proiectului, inclusiv pentru refacerea rețelei de stâlpi de troleibuz. Interdicția de 5 ani impusă de proiectul european prin care s-a făcut extinderea transportului metropolitan la Timișoara a expirat de mult și transportul ar putea continua cu autobuze, fără ca locuitorii să fie afectați.

„Fac apel public către primarul Timișoarei, Dominic Fritz, să își îndeplinească obligațiile de partener în proiect sau să își asume în fața timișorenilor că lărgirea drumului de legătură cu A1 nu se va mai realiza, asta însemnând poluare în plus, trafic îngreunat și disconfort pentru sute de mii de oameni. Colaborarea cu Primăria Timișoara pe acest proiect este zero, aparatul de specialitate al CJ Timiș s-a izbit doar de tăcere și inacțiune. Cine nu a atras fonduri europene nu are de unde să știe ce înseamnă să le pierzi”, a spus Alin Nica, președinte CJ Timiș.

Este imperios necesară actualizarea graficului de execuție al lucrărilor și a abordării de intervenție, lucru care nu se poate întâmpla fără implicarea Primăriei Timișoara. În cazul în care lucrările rămân blocate pe tronsonul 1-Dumbrăvița, se va pierde finanțarea și pe tronsonul 2 – Centura Timișoarei – Autostradă, adică un total de peste 80 milioane de lei, bani europeni.

Municipalitatea timișoreană are o cu totul altă abordare, conform comunicatului remis:

”Primăria Municipiului Timișoara este neplăcut surprinsă de afirmațiile făcute de reprezentanții Consiliului Județean Timiș, cu atât mai mult cu cât în ultimele luni au existat discuții constante pe această temă, municipalitatea timișoreană arătând toată deschiderea pentru rezolvarea problemelor apărute în cadrul acestui proiect.
În primul rând, Primăria Municipiului Timișoara nu a refuzat să emită ordinul de scoatere de sub tensiune a rețelei de troleibuz, ci a cerut Consiliului Județean Timiș să prezinte, conform acordului de parteneriat dintre cele două instituții, un proiect tehnic de relocare a acestora prin care să se asigure funcționalitatea rețelei de troleibuz. Acest proiect nu a putut fi prezentat până în prezent. Prezența unor sume în deviz nu reprezintă o certitudine că se va soluționa favorabil, conform acordului de parteneriat, relocarea sistemului de transport public cu troleibuzul.
În al doilea rând, Primăria Municipiului Timișoara și-a exprimat deja îngrijorarea cu privire la ritmul lucrărilor pe tronsonul 2 al acestui proiect, lucrări care, din informațiile pe care le deținem, sunt mult întârziate față de graficul stabilit, iar deschiderea unui nou front de lucru înainte închiderii lucrărilor pe sectorul 2 nu ar ajuta la accelerarea ritmului de lucru.
Amintim că funcționarea rețelei de troleibuz care deservește Dumbrăvița este vitală pentru traficul din zonă, linia fiind folosită de mii de pasageri pe lună: copii care merg la școală, persoane care fac naveta, etc. Închiderea ei pentru o perioadă care poate să ajungă și la 2 ani, în ritmul actual de lucru, ar reprezenta un deserviciu pentru locuitorii comunei aflată lângă Timișoara.
Primăria Timișoara își manifestă în continuare toată deschiderea pentru deblocarea acestei probleme, atât timp cât va primi garanțiile necesare că linia de troleibuz nu va fi afectată de lucrări, lucru care este tehnologic posibil”,

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

5 thoughts on “O mare lucrare de infrastructură rutieră a Timișului, în pericol! Ar fi blocată de Primăria Timişoara

 1. Mda, de ce sa folosim banii europeni, daca putem sa ii dam inapoi la altii mai…bogati !
  Auziti, astia, votati de unii…pentru cine lucreaza ?
  Intereseaza pe cineva ?
  Parca asa a facut si dnul Ciolos…cu proiectele de apa canal in orasele mici…cind a venit prim ministru ( al cui ?),
  A blocat tot, a dat banii inapoi si am suportat din bugetul tarii tot noi !
  Si te intrebi ai cui sunt !?

 2. Caraghiosul Fritz trebuie DEMIS urgent. Este pluripenal, un tipic PUȘCĂRIABIL, în accepțiunea forte dragă  protectorului său Klaus Werner Iohannis, fiindcă junele impostor a candidat, fără să respecte legislația europeană privind alegerile în statele din Uniunea Europeană și cu încălcarea Constituției României. De asemenea, a încălcat grosier legea, folosindu-se de copii, care i-au făcut campanie electorală de străzi, chiar și după încheierea campaniei electorale din septembrie 2020. În plus, este de o incompetență aiuritoare și bate câmpii cum deschide gura! Ce fel de studii are acest june și ce realizări ca familist și profesionale  a avut în cei 38 de ani ai existenței sale? Complicitatea cu haștagiștii cu robă ce i-au acceptat candidatura și care l-au validat ca primar este evident de natură penală. Când se sesizează CSM, Inspecția Judiciară, Parchetele, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție?!?

 3. Un primar incompetent ca si acesta carcatura de Fritz nua mai vazut si no sa mai vedem pe acest pamant. 

 4. Coalitie de tot rahatu…cinste cui i-au votat…Daca nici sa continue ce au inceput altii,cu banii asigurati,nu sunt in stare,ce alte realizari sa mai doresti de la ei?Zero barat,nimic la nimic…Sa scapam cu viata pana in 2024…

Lasă un răspuns