O localitate timişeană va avea din nou un spital

Închis în urmă cu mai bine de opt ani, un spital din Timiş a rămas doar în amintirea localnicilor care îşi duceau viaţa în micuţul orăşel. În prezent, în incinta acestuia funcţionează doar un centru de permanenţă şi o staţie de salvare. Se întâmplă la Ciacova.

Nu cu mult timp în urmă, înainte ca politicienii din România să închidă mai multe spitale, această unitate sanitară a fost renovată. Practic jumătate din corpul clădirii a fost reabilitat şi la scurt timp a fost adusă şi aparatură performantă.

Intenţii de a transforma acest loc într-un azil de bătrâni au existat, însă acum un medic din Deta vrea să-l preschimbe într-o unitate spitalicească particulară, care va încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiş.

„Urmează să se adopte o hotărâre de consiliu local în acest sens şi să înceapă lucrările de renovare a fostului spital”, a declarat Bogan-Horia Lăzău.

„Unitatea spitalicească va avea secţii de interne şi chirurgie. De asemenea va asigura spitalizare de zi şi continuă, va exista un ambulator pentru bolnavi cronici, dar şi şi o cameră de gardă”, a precizat medicul Codruţa Bungău.

În ceea ce-i priveşte pe localnicii din Ciacova, aceştia aşteaptă cu nerăbdare deschiderea noii unităţi spitaliceşti private.


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns