O localitate timişeană va avea din nou un spital

spital ciacova 1

Închis în urmă cu mai bine de opt ani, un spital din Timiş a rămas doar în amintirea localnicilor care îşi duceau viaţa în micuţul orăşel. În prezent, în incinta acestuia funcţionează doar un centru de permanenţă şi o staţie de salvare. Se întâmplă la Ciacova.

Nu cu mult timp în urmă, înainte ca politicienii din România să închidă mai multe spitale, această unitate sanitară a fost renovată. Practic jumătate din corpul clădirii a fost reabilitat şi la scurt timp a fost adusă şi aparatură performantă.

Intenţii de a transforma acest loc într-un azil de bătrâni au existat, însă acum un medic din Deta vrea să-l preschimbe într-o unitate spitalicească particulară, care va încheia un contract cu Casa de Asigurări de Sănătate Timiş.

„Urmează să se adopte o hotărâre de consiliu local în acest sens şi să înceapă lucrările de renovare a fostului spital”, a declarat Bogan-Horia Lăzău.

„Unitatea spitalicească va avea secţii de interne şi chirurgie. De asemenea va asigura spitalizare de zi şi continuă, va exista un ambulator pentru bolnavi cronici, dar şi şi o cameră de gardă”, a precizat medicul Codruţa Bungău.

În ceea ce-i priveşte pe localnicii din Ciacova, aceştia aşteaptă cu nerăbdare deschiderea noii unităţi spitaliceşti private.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns