O localitate din Timiş intră într-o nouă etapă, iar calitatea vieţii în satele aparţinătoare se va îmbunătăţi semnificativ. Ce se întâmplă

sosea 7

O localitate din Timiş intră într-o nouă etapă, iar calitatea vieţii se va îmbunătăţi semnificativ. Este vorba despre oraşul Gătaia, unde acest lucru se va simţi o dată cu noile realizări în domeniul infrastructurii.

Astfel, recent a avut loc recepţia sistemului de distribuţie a apei în satele aparţinătoare Şemlacu Mare, Şemlacu Mic, Butin şi Percosova, banii provenind în proporţie de 97 la sută de la Ministerul Dezvoltării, iar restul, de la bugetul local. Acum, fiind toată reţeaua completă, urmează a se efectua teste, aşa că gospodăriile şi reţelele de apă se vor afla, timp de trei luni, într-o perioadă de probă.

În acest stadiu, apa din reţea este menajeră şi doar după ce va fi certificată corespunzător va putea fi declarată potabilă. Acest lucru se va face, probabil, de către viitorul operator Aquatim, care va prelua gestiunea sistemului. În ceea ce priveşte branşamentele populaţiei la sistem, o echipă de angajaţi ai primăriei se va deplasa în cele patru sate, pentru a întocmi un tabel cu toate persoanele care doresc să se branşeze.

Procedura se va decide împreună cu operatorul. Tot în acest context al înnoirilor, s-a făcut recepţia drumului Şumig-Percosova. Şi aici, fondurile provin în proporţie de 97 la sută de la Ministerul Dezvoltării şi restul, de la bugetul local. Primăria a finalizat lucrările, s-au trasat marcajele şi s-au instalat indicatoarele necesare.

raul cozarov„Atragem atenţia că acest drum are o restricţie de tonaj cu masa totală de maximum 12,5 tone. Îi rugăm pe toţi cei care deţin utilaje de mare tonaj să ţină cont de aceste restricţii, întrucât drumul e un bun al întregii comunităţi şi nu ne putem permite să-l deteriorăm. Primăria va colobora cu Poliţia rutieră pentru a efectua controale regulate de cântar pe aceste drumuri, astfel încât să se respecte prevederile legale”, a declara Raul Cozarov, primarul oraşului Gătaia.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *