O liniuţă de la Robu pentru Crin

Ultimul sondaj de opinie arată că PNL ar realiza, la alegerile europarlamentare din luna mai, un scor de 24 la sută. Procentul ar fi mai mare, susţin realizatorii sondajului, dacă lista candidaţilor ar fi deschisă de Crin Antonescu, vehiculat ca o soluţie liberală pentru Parlamentul European.

Nu toţi cei din PNL îl agreează, însă, pe fostul preşedinte al partidului. Printre aceştia se numără şi primarul Timişoarei, Nicolae Robu, care a afişat o poziţie extrem de tranşantă, fără echivoc:

„Nu consider potrivit ca domnul Antonescu să deschidă lista PNL. Mai mult, nu consider potrivit ca domnul Antonescu să fie pe listă, pe orice poziţie. Electoratul PNL, acea parte a societăţii româneşti care ar putea deveni electorat PNL au cu totul alte aşteptări pentru lista de candidaţi PNL a anului 2019.

Vor oameni care la întrebarea atât de în vogă în 1990-ce ai făcut în ultimii cinci ani?-categoric readusă în actualitate în 2019, să aibă ce să răspundă, pe cel puţin două coordonate: pe de o parte, în lupta cu PSD, pe de alta, în planul realizărilor lăsate în urmă.

Or, oricât de bun vorbitor este domnul Antonescu-şi este cel mai bun vorbitor, eu aşa îl consider şi acum-la întrebarea menţionată, el nu poate răspunde entuziasmant, de fapt, nu poate răspunde decât, oral, prin tăcere, iar în scris, prin liniuţă.

Asum această declaraţie, pentru că eu ţin cu adevărat la PNL. Şi asta presupune inclusiv luare de atitudine pe subiecte sensibile, cu voce tare, bărbăteşte, public, nu în şoaptă, în cercuri mai mult sau mai puţin conspirative, cum s-a cam ajuns să se întâmple”.

Poziţia primarului Timişoarei trebuie apreciată pentru francheţea sa, o latură care le cam lipseşte polticienilor vremii. Totuşi, unele speculaţii se pot face. În primul rând, de ce e atât de convins Nicolae Robu că marea temă a campaniei electorale va gravita în jurul întrebării „Ce ai făcut în ultimii cinci ani?”.

Apoi, şi dacă ar fi aşa, cu ce mari realizări se pot mândri cei care conduc, acum, PNL, pentru că în ultimii cinci ani, de la prezindenţiale încoace, au pierdut tot ce se putea în materie de alegeri. Ce au făcut pentru PNL? Au sărit în piaţă? Au escaladat cascade? Fireşte, e lăudabil că Robu îşi asumă această poziţie tranşantă, dar, într-o clasă politică care se respectă, la fel de bine trebuie să fie asumate şi rezultatele.

Dacă punctul de vedere al primarului Timişoarei va fi luat în considerare şi Crin Antonescu va fi trimis să escaladeze cascade, iar PNL va obţine un scor mare, în dreptul lui Nicolae Robu trebuie trecut semnul plus. În caz contrar, doar o liniuţă. Sau, oral, tăcere.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O liniuţă de la Robu pentru Crin

Lasă un răspuns