O femeie susține că a dat șpagă pentru un loc în secția ATI de la Spitalul Județean pentru spitalizarea unei rude

mita 6

Anchetă pentru luare de mită la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, după ce o femeie a susținut în spațiul public că a fost nevoită să dea șpagă pentru a se găsi un loc pe secția ATI COVID-19 pentru o rudă de-a sa.

CITEȘTE ȘI: Comisar european: Pașaportul COVID va fi gata pentru vacanța de vară. Ce date va conține documentul

Ancheta internă desfășurată la spital în legătură cu acest caz nu a scos la iveală amănunte esențiale. Confor datelor obșinute în urma acesteia membrii comisiei au stabilit care a fost circuitul pacientei de la prezentarea în Unitatea Primire Urgențe și până la transferul pe terapie intensivă. Ei au mai verificat locurile disponibile la acea dată pe secțiile de terapie intensivă precum și modul în care s-a derulat transferul.

Astfel, Pacienta a ajuns în Unitatea Primire Urgențe pe data de 14 noiembrie la ora 14.00 și a fost transferată pe ATI în dimineața de 15 noiembrie la ora 3.50. În garda din terapie intensivă din 14 spre 15 noiembrie s-au internat șapte pacienți, în funcție de eliberarea locurilor. Internarea s-a realizat în ordinea cronologică a solicitărilor primite din urgențe. Conducerea spitalului nu a exclus însă varianta ca unul dintre angajați să fi urmărit cu atenţie procedurile de transfer din ziua respectivă, să fi profitat și să fi solicitat aparținătorilor bani pentru a facilita transferul, considerând acest lucru de neacceptat la nivelul instituţiei.

 

Tocmai de aceea conducerea unității medicale a sesizat poliția, pentru a clarifica aceste acuzații. Totodată, managerul spitalul județean Arad face apel la oamenii cărora li s-ar cere mită în spital să reclame imediat acest lucru fie la conducerea unității, fie la poliție sau Parchet.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O femeie susține că a dat șpagă pentru un loc în secția ATI de la Spitalul Județean pentru spitalizarea unei rude

Lasă un răspuns