O echipă de cadre didactice de la UVT a realizat capitolul dedicat României într-o lucrare europeană de referință în domeniul contabilității

O echipă de cadre didactice de la UVT a realizat capitolul dedicat României într-o lucrare europeană de referință în domeniul contabilității

Profesorul universitar dr. Bunget Ovidiu Constantin a coordonat o echipă de cadre didactice din cadrul Universității de Vest din Timișoara (conf. univ. dr. Alina Carmen Almășan, conf. dr. Rodica Gabriela Blidișel, conf. dr. Alin Constantin Dumitrescu, conf. dr. Cristina Circa) pentru realizarea capitolului dedicat României din cadrul unei lucrări europene de referință în domeniul contabilității: Modern History of Accounting in Europe: A Comparison of Selected European Member States and the United Kingdom.

Adoptarea Standardelor Internaționale de Raportare Financiară (IFRS) a devenit un element esențial în domeniul finanțelor globale, contabilității și raportărilor de afaceri, având ca scop transparentizarea și armonizarea acestor practici la nivel mondial. Lucrarea explorează în detaliu modul în care națiuni europene au adoptat un cadru unificat de raportare financiară, reflectând practicile culturale, politice și economice diverse ale fiecărei țări.

Autorii, prin cercetarea lor meticuloasă și expertiza acumulată, au prezentat abordările variate pe care națiunile europene le-au adoptat în implementarea IFRS. Aceste abordări reflectă particularitățile fiecărei țări, subliniind necesitatea unor practici de raportare financiară coezive.

Acest demers a devenit evident pe măsură ce țările au căutat să-și întărească legăturile economice și să promoveze investițiile și oportunitățile transfrontaliere. În esență, adoptarea IFRS a fost un pas important către o raportare mai aproape de timp real și pentru a răspunde nevoilor piețelor de capital globale.

Cartea, ce îi are drept editori pe Robert J. Kirsch profesor la Southern Connecticut State University (SUA) și Klaus Henselmann profesor la Friedrich-Alexander Universität Erlangen-Nürnberg (Germania), a fost scrisă în memoria profesorului Lucien Jaffré (1949-2019), Université de Bretagne-Sud din Vannes (Franța) co-fondatorul și multă vreme președintele Association des Formations Européennes a la Comptabilité et a l’Audit („AFECA”).

De menționat este faptul că, în prezent, vicepreședintele AFECA este profesorul dr. Ovidiu Constantin Bunget. Lucrarea cuprinde și opinii cu privire la evoluțiile în domeniul contabilității și raportărilor financiare cu referire la efectele tehnologiilor disruptive și inteligenței artificiale asupra schimbărilor generate în lumea afacerilor.

CITEŞTE ŞI: Polițiștii au descins la direcțiunea Spitalului Municipal Timișoara, s-au ridicat probe, iar două persoane cu funcție au fost duse la audieri


Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *