O destinaţie preferată de bănăţeni oferă distracții de… groază

ghioroc 4

Una dintre destinațiile preferate ale timișorenilor în sezonul cald este Lacul Ghioroc. Aflat la aproximativ o oră și jumătate distanță de casă, în județul Arad, lacul reprezintă o opțiune de relaxare pentru cei care doresc să scape, cel puțin pentru o zi, din aglomerația urbană, dar și pentru cei care ocolesc ștrandurile din cauza riscului de infecții.

Peisajul din jurul lacului este pitoresc, iar plaja de nisip aduce cu o faleză de mare, fiind amenajată cu șezlonguri, palmieri și terase. Mulți dintre cei care au fost acolo au rămas însă dezamăgiți, căci s-au izbit exact de lucrurile de care s-au ferit: aglomerație și mizerie.
ghiroc 1
Baie se poate face doar în două locuri, unul amenajat de primărie, celălalt fiind o plajă privată. Evident, cei mai mulți aleg cea de-a doua variantă, care este și cea mai ieftină. Plaja nu este generoasă ca întindere, motiv pentru care turiștii stau înghesuiți ca sardelele. Cei care ajung mai târziu nu mai pot închiria nici umbrele, insuficiente ca număr, rămânând astfel, ore în șir, fără nici o protecție sub soarele dogoritor.

Locul în care se poate face baie este și el foarte limitat, astfel că de o bălăceală în toată regula nici nu poate fi vorba.

ghioroc 5Pe lângă aceste inconveniente, mai există și riscul dobândirii unor infecții, cauza constituind-o chiar turiștii. Mulți dintre ei obișnuiesc să meargă la terase direct din apă, în slip, fără să aștepte să se mai usuce.

În mod inevitabil, toate scaunele de la terase sunt ude de apă și de transpirație, dar și impregnate cu tot ceea ce există pe piele. Astfel, riscul de a contacta unele boli este foarte mare, pornind de la cele de piele, cum sunt eczemele, până la afecțiuni mai grave, de tipul citomegalovirus.

Această obișnuință a turiștilor, de se așeza la masă în slip, este acceptată ca pe un obicei firesc de patronii teraselor. În timp ce în alte colțuri ale lumii, ținuta sport, de exemplu, este interzisă chiar și în unele magazine, se pare că la noi civilizația înseamnă uneori să umbli cât mai despuiat…


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “O destinaţie preferată de bănăţeni oferă distracții de… groază

Lasă un răspuns