O comună timişeană şi-a rezolvat, odată cu asfaltarea, şi parcările

tomnatic 4

Prin cele două proiecte mari de infrastructură finanţate prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală cuprinse în prima listă, comuna Tomnatic şi-a rezolvat complet nevoile de modernizare a infrastructurii.

Primul proiect, în valoare de aproape 23,5 milioane de lei, a însemnat înfiinţarea reţelei de canalizare, inclusiv staţia de epurare a apelor menajere uzate, iar al doilea, o investiţie dedicată modernizării străzilor, în valoare de peste 18,5 milioane de lei, a realizat asfaltarea completă, inclusiv podeţe, căi de acces şi rigole de scurgere pluvială.

Cine străbate astăzi comuna Tomnatic, când ambele investiţii sunt de ceva timp finalizate, observă că spaţiul stradal, anterior cu aspect rural, este acum urban în toată puterea cuvântului, cum nu vezi peste tot nici chiar pe teritoriul unor oraşe.

Mai mult, oricine poate observa că edilii au avut viziune şi odată cu asfaltarea au prevăzut în proiect şi un număr impresionant de parcări, răspândite în toată comuna. Astfel, în prezent, toate instituţiile locale şi spaţiile comerciale de interes public, de la magazine la frizerii, au parcări cu doar câteva locuri sau chiar cu mai multe, încât dimensiunea lor să răspundă cât mai bine necesităţilor locuitorilor.

Numai în zona centrală a localităţii pot fi numărate 16 spaţii de parcare a autovehiculelor, iar pe restul străzilor există minim două pe fiecare dintre ele.

Primarul Vasiu Stoian se află printre puţinii edili care s-au gândit la acest aspect atunci când au dat specialiştilor tema de proiectare pentru străzi.

A făcut-o, iar rezultatul este că a rezolvat complet, prin cele două proiecte amintite, echiparea stradală. De aceea, edilii care nu au asfaltat complet localităţile în fruntea cărora se află mai pot să se inspire din modelul de la Tomnatic.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns