O comună din vestul ţării, cea mai mică din România, va avea piste pentru biciclete. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

O comună din vestul ţării, cea mai mică din România, va avea piste pentru biciclete. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

O comună din vestul ţării, cea mai mică din România, va avea piste pentru biciclete. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

Comuna Bătrâna, din Hunedoara, a rămas cu 88 de locuitori, cu 39 mai puțini față de recensământul din 2011, iar un sfert dintre ei au peste 80 de ani. Este comuna cea mai mică din România, ca populație și, cel mai probabil, va rămâne astfel și în următorii ani.

În ultimul deceniu, așezarea din Ținutul Pădurenilor a pierdut o treime din localnici și niciun copil nu a mai fost adus pe lume aici.

Bătrâna este satul de reședință a comunei cu același nume, înființat pe o culme din Munții Poiana Ruscă, în timp ce cătunele învecinate Fața Roșie, Piatra și Răchițaua își înșiruie gospodăriile pe versantul opus, traversat drumul forestier care ocolește pădurile seculare de pe Valea Dobrișoarei.

Satul Bătrâna are curent electric, străzi asfaltate, o rețea de apă curentă, iar în următorii ani vor fi amenajați aici, cu fonduri europene, prin PNRR, și vreo doi kilometri de piste pentru biciclete.

Primarul Radu Herciu consideră că această investiţie va atrage din ce în ce mai mulţi turişti în comună şi că astfel o va repopula. De asemenea, pista ar veni şi în ajutorul localnicilor, scrie antena3.ro.

„Dorim să meargă și mai ales să vină turiștii, cu biciclete. Să le asigurăm un drum verde. Între cei pe care îi vom convinge să vină și să se stabilească în satul nostru, să fie și tineri care poată folosi bicicleta pe această pistă. Este foarte importantă și pentru localnici, că ar trebui să parcurgă distanțe apreciabile, de zeci de kilometri, pe jos și, dacă se așterne și un covor de asfalt, cum este prevăzută această pistă de biciclete, ar fi mai ușor pentru circulația tuturor.”, spunea edilul, în noiembrie 2022, la Antena 3 CNN.

Noua pistă ar urma să fie construită la marginea localității Bătrâna, înspre satul Poieni, din județul Timiș.

CITEŞTE ŞI: Ziarul de propagandă al administrației Fritz va fi realizat la Târgu Jiu


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “O comună din vestul ţării, cea mai mică din România, va avea piste pentru biciclete. Este în vârf de munte și are sub 90 de locuitori, majoritatea bunici

  1. Este de înțeles deoarece foarte mulți tineri merg în acest sat cu bicicleta sau cu alte mijloace. În weekend se duc și copii, nepoții acelor persoane iar ulițele sunt destul de înguste. Eu mă mir unde mai fac și pistele.

  2. la cât teren e acolo pot face primele piste cu 4 benzi, chiar mai late decât lungi. păcat ca pana vor fi gata nu vor mai fi în Batrama tineri sub 65 ani!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *