O comună din Timiş se confruntă cu o lipsă acută de oameni în primărie

denta

O comună din Timiş se confruntă cu o lipsă acută de funcţionari în primărie, numeroase posturi fiind vacante. Învățătorul Petru Tapanov este, în prezent, primar interimar al comunei Denta. Timp de trei mandate a îndeplinit funcția de viceprimar, ceea ce i-a dat ocazia să aibă un contact nemijlocit cu administrația publică și cu problemele reale ale comunității.

La Denta, ca și în alte unități administrative unde situația o impune, urmează să fie organizate alegeri anticipate. Când, însă, nu se știe.

petru tapanov 1Într-un fel, edilul se află, ca și viitor candidat la postul de primar, într-o postură care îl avantajează și, în același timp, îl motivează să facă treabă, încât să-și convingă alegătorii că este cel mai potrivit pentru acest post.

În plus, ne spune că administrația îi și place, iar atunci când pui și suflet în ceea ce faci, rezultatele nu ar trebui să se lase așteptate. A preluat funcția de primar intermediar într-un moment în care salariile angajaților din administrația publică locală au fost majorate cu 20 de procente. De la 1 iunie, ei vor primi și tichete de vacanță.

Guvernanții, însă, au lăsat aceste cheltuieli pe seama bugetelor locale, care acum sunt în curs de aprobare. Situația organigramei primăriei, în privința ocupării posturilor, cu toate aceste venituri suplimentare pentru funcționarii publici, este, însă, pe mai departe neschimbată.

Primăria Denta are 22 de poziții în schemă, șase fiind cele ocupate de lucrătorii din serviciul propriu de gospodărie comunală. Unitatea administrativă nu duce însă lipsă de posturi vacante. Astfel, nu sunt ocupate mai multe poziții, cum ar fi cele de referent cultural, secretar, promotor local sau de referent de asistență socială. Deocamdată atribuțiile respective sunt trecute în sarcina altor funcționari prin delegarea lor de către edilul-șef.

Totodată, primarul intermediar declară că nici ocuparea posturilor vacante nu e o treabă simplă, dincolo de salariile în continuare mult prea mici pentru a fi atractive.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună din Timiş se confruntă cu o lipsă acută de oameni în primărie

  1. Curiozutatea mă face să vă întreb !
    De unde și de cînd atîta curiozitate , pentru Denta ? ! . . .
    In cîteva săptămîni e al treilea marticol ! Nu cunva sa și început , campania electorală ? !
    La Denta ar mai fi și alte subiecte , cum ar fi să scrieți și de fosta moară (în ruină) și alte subiecte !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *