O comună din Timiş îşi schimbă faţa: locuri de muncă şi peste 100 de parcele pentru case

victor vlad delamarina

Autoritatea publică locală dintr-o comună timişeană face demersurile necesare pentru aprobarea a două perimetre de dezvoltare: unul cu caracter economic, iar celălalt rezidențial.

În localitatea de reședință – Victor Vlad Delamarina – este promovat un plan urbanistic zonal pentru industrie și servicii, pentru care a fost deja obținut avizul Ministerului Agriculturii, ce se va întinde pe 18 hectare.

Conform edilului-șef, Ioan Cristian Cardaș, se dorește atragerea unor investitori care să realizeze în primul rând activități productive generatoare de noi locuri de muncă. Prin aceasta se urmărește să se diminueze fenomenul migrației forței locale de muncă în străinătate (circa 35-40 la sută dintre tinerii comunei luând calea Occidentului în căutarea unui job) și reducerea navetismului în rândul localnicilor.

Așteptările autorității locale sunt ca acest demers să fie finalizat în următorii doi ani, cât ar dura procedurile de avizare, proiectare și autorizare.

Tot în scopul determinării tineretului să rămână în satele comunei se dezvoltă de către primărie și un alt doilea plan urbanistic zonal, de această dată în domeniul social, al locuințelor. Noul proiect rezidențial este amplasat în satul aparținător Petroasa Mare, unde numărul tinerilor este mare, la fel fiind și cererea de locuri noi de casă.

Perimetrul de parcele pentru case va avea 106 loturi de teren pentru edificarea a tot atâtor locuințe. Acest plan ar putea fi finalizat, conform angajamentului proiectantului, până în primăvara următoare, după care se vor derula procedurile de atribuire a acestor parcele.

Iată că nu numai localitățile din apropierea Timișoarei se dezvoltă, ci și cele din jurul celui de-al doilea municipiu al județului Timiș, Lugojul, prind curaj și promovează astfel de proiecte de expansiune, solicitate de comunitate.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns