O comună de nota zece. Localnicii care nu-şi îngrijesc gospodăriile apar în… ziarul local

boldur 4

Situată la doar câţiva kilometri de municipiul Lugoj, comuna Boldur este una dintre localităţile care se bucură de prosperitate. În urmă cu câteva decenii, când venea vorba de oamenii locului, aceştia erau renumiţi ca gospodari de frunte.

Şi astăzi Boldurul este o comună dichisită, cu oameni harnici. Casele au rămas la fel de frumoase, iar străzile sunt îngrijite. Spaţiile verzi sunt puse la punct şi iarba e cosită cu regularitate. “Toate acestea s-au realizat cu multă răbdare”, spune Constantin-Cristian Stoi, primarul Boldurului .

“Mereu am vorbit cu oamenii din sate şi majoritatea localnicilor au înţeles că trebuie să-şi cosească iarba în faţa casei, să nu arunce gunoaiele prin sat şi să nu depoziteze materiale de construcţie. Avem şi unele cazuri în care intervenim noi şi cosim iarba. E vorba de proprietarii în vârstă şi de cei plecaţi în străinătate.

Bineînţeles că sunt şi câteva familii-problemă. În prima fază, le-am fotografiat faţada casei şi am publicat-o în ziarul local. La fel am făcut şi cu cei mai gospodari localnici, numai că pe ei i-am lăudat. Mulţi s-au îndreptat, iar cele câteva cazuri cu care încă ne confruntăm vor plăti, potrivit legi, impozite mărite”, a precizat edilul-şef.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “O comună de nota zece. Localnicii care nu-şi îngrijesc gospodăriile apar în… ziarul local

  1. Pot pune si o floare in fata casei sau planta un arbore decorativ, un gard viu , ca nu-i doare mana . Aratati-le imagini din alte sate europene, dati un titlu satelor ca la hoteluri, de 1margareta, 2* etc – aveti exemplul a atator sate din Franta . Exista concursuri , nu numai la nivel local sau national , ci si la nivel european „Entente florale” la care participaUngaria,Olanda, Cehia, Slovenia, Italia Germ, Austria, Be… Remarca se poate pune pe panoul la intrarea in sat: o margareta, sat cu felicitarile juriului, sat cu incurajarile juriului, premiul gradinarului, valorizare patrimoniala, angajamentul cetateanului,

Lasă un răspuns