O comună bogată… în străzi doar pietruite

Racovita

Printre comunele timișene fără asfalt pe străzi trebuie încadrată și Racovița. Este totuși bine că legăturile celor șase sate componente cu Timișoara, Buziaș și Lugoj sunt asfaltate, la fel ca și între aceste așezări.

Ultima modernizată dintre aceste legături a fost drumul comunal Racovița-Căpăt-pădure, pe toată lungimea sa de șase-șapte kilometri până la DJ 592.Trebuie spus că edilii locali au avut un proiect de modernizare a zece kilometri de străzi depus pe Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) II, dar acesta nu a primit finanțarea necesară.

În schimb, localnicii vor putea vedea mai bine drumurile doar pietruite și eventual gropile de pe ele, căci guvernul a finanțat modernizarea iluminatului public în patru dintre satele aparținătoare comunei, respectiv la Drăgoiești, Ficătar, Căpăt și Sârbova, contractul urmând a fi semnat în perioada următoare.

În centrul comunal Racovița, înlocuirea becurilor clasice cu altele cu LED-uri, mai eficiente, s-a făcut deja. Cum însă lungimea străzilor pietruite este de vreo 40 de kilometri, până când acestea vor fi „ca oglinda”, mai trebuie… răbdare și mulți bani, pe care guvernul să-i aloce, pentru că Racovița este prea săracă pentru atât de mult asfalt.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns