O companie uriaşă, care are fabrică și în vestul țării, trece la concedieri masive

Grupul ArcelorMittal, care deţine în România trei fabrici, la Hunedoara, Iaşi şi Roman, a anunţat că intenţionează să concedieze 20% din angajaţii din zona de birouri, în cadrul unui plan de reducere a costurilor cu un miliard dolari, scrie Reuters.

Anunţul vine după ce compania a publicat joi un profit trimestrial peste aşteptări.

De asemenea, directorul financiar, Aditya Mittal, va prelua funcţia de CEO al grupului de la tatăl său, Lakshmi Mittal, care a fondat compania în 1976 şi care va deveni preşedinte executiv.

Familia Mittal deţine încă peste 35% din companie.

ArcelorMittal are circa 190.000 de angajaţi la nivel global şi vrea să reducă cheltuielile cu 1 miliard de dolari în următorii doi ani, pentru a creşte productivitatea. Planul include renunţarea la o parte furnizori şi reducerea angajaţilor din birouri cu o cincime.

Lakshmi Mittal spune că în ultimul trimestru din 2020 condiţiile din piaţă s-au îmbunătăţi, compania estimând o creştere de 4,5-5,5% a cererii de oţel în 2021, conform stiripesurse.ro.

Imagine de arhivă

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

1 Comments
Marius 13 februarie 2021
A declarat un profit peste asteptari ! Si totusi concediaza oameni, sa cistige si mai mult ! De vina suntem noi, prin alesii nostrii, pe care NU ii intereseaza de nimic, decit de buzunarul lor. Unde sunt institutiile statului ? Sa incercau in alte tari : Germania, Rusia , etc. Tradatori si hoti