O asistentă a furat medicamente vitale pentru pacienți grav bolnavi

O asistentă a furat zeci de fiole dintr-un medicament care însemna tratamentul pe o săptămână pentru cinci pacienţi grav bolnavi. Şefa ei a descoperit lipsa, a aflat autorul și a reușit să obțină returnarea câtorva fiole.

Asistenta-şefă de la secţia pentru boli de plămâni de la Spitalul Judeţean Arad a descoperit că lipsesc 74 de fiole dintr-un medicament pe care se pregătea să îl administreze pacienţilor. Investigaţiile pe care le-a făcut au pus-o faţă în faţă cu asistenta care le furase.

„I-am spus… spune-mi te rog unde sunt medicamentele. Nu cumva să îți faci impresia că eu plec din spital până nu îmi dai medicamentele să le administrez pacienților”, spune asistenta care a descoperit furtul.
Serul furat de asistentă este vital pentru bolnavii de tuberculoză care au infecţii grave, confirmă medicii.
„(Cât ajunge o fiolă pentru un astfel de bolnav?) O fiolă pe zi și se face aproximativ 5 luni”, afirmă Nini Gheorghe, șef secție pneomoftiziologie.

În cele din urmă, asistenta a recunoscut că a furat serul. A adus 14 fiole înapoi la spital, dar nu a scos o vorbă despre celelalte 60. Directorii spitalului judeţean Arad nu au concediat-o. Au anunţat însă poliţia şi au penalizat-o, potrivit digi24.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns