
Reprezentanţii agenţiilor legale de recrutare de personal trag un semnal de alarmă referitor la firmele fantomă ce operează pentru munca în străinătate şi care continuă să facă victime în rândul celor ce doresc să îşi construiască o carieră în afara graniţelor ţării.
”În cursul anilor 2014-2015 au fost înregistrate 21 de dosare penale în care se efectuează cercetări cu privirire la efectuarea de activităţi de plasare de forţă muncă în străinătate. În cazul acestor dosare se efectuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de înselăciune.
Actele de sesizare ale dosarelor constau în plângeri înregistrate de către persoane fizice şi persoane juridice, atât din judeţul Timiş cât şi din alte judeţe”, a declarat Ancuţa Murariu, purtător de cuvânt I.P.J. Timiş.
Exemple sunt firmele ori persoanele ce promit realizări şi oferă în schimbul unor sume considerabile de bani doar iluzii şi aşteptări deşarte şi care pot fi găsite cu uşurinţă pe site-uri specializate de anunţuri de angajare şi în reclame pompoase.
”Noi am depistat, căutând 10 minute pe internet, câţiva ţepari. Şi mai şi cunoaştem cazuri concrete din ceea ce ne-au povestit mai multe persoane, pentru că potenţialele noastre cliente, când ne sună pe noi, sunt deja frustrate şi îngrozite de ţepele pe care le-au luat de-a lungul timpului şi ne povestesc, în mare, ce şi cu cine au păţit. Ne-am gândit să semnalăm aceste fapte autorităţilor competente, am prezentat situaţia, însă răspunsul rămâne incert. Astfel, este susţinută munca la negru şi ţeparii sunt lăsaţi în pace să facă firmelor legale concurenţă neloială, şi totul pe spesele statului, adică ale tuturor contribuabililor. Pentru că noi plătim, cu toţii, nişte instituţii care nu îşi fac treaba”, explică Mihaela Szirbik, administrator agenţie de recrutare şi mediere personal din Lugoj.
VEZI MAI MULTE PE redesteptarea.ro