Numeroşi timişeni, victime ale firmelor fantomă pentru plasarea forței de muncă în străinătate

munca

Reprezentanţii agenţiilor le­gale de recrutare de per­so­nal trag un semnal de a­lar­mă referitor la firmele fan­to­mă ce operează pentru mun­ca în străinătate şi care con­tinuă să facă victime în rândul celor ce doresc să îşi construiască o carieră în afara graniţelor ţării.

”În cursul anilor 2014-2015 au fost înregistrate 21 de dosare penale în care se e­fectuează cercetări cu pri­virire la efectuarea de ac­ti­vi­tăţi de plasare de forţă mun­că în străinătate. În ca­zul acestor dosare se e­fec­tuează cercetări cu privire la săvârşirea infracţiunii de înselăciune.
Actele de se­si­zare ale do­sarelor constau în plân­geri înregistrate de că­tre persoane fizice şi per­soane juridice, atât din ju­de­ţul Timiş cât şi din alte ju­de­ţe”, a declarat Ancuţa Mu­ra­riu, purtător de cuvânt I.P.J. Timiş.

Exemple sunt firmele ori persoanele ce promit rea­lizări şi oferă în schim­bul unor sume considerabile de bani doar iluzii şi aş­tep­tări deşarte şi care pot fi gă­si­te cu uşurinţă pe site-uri spe­cializate de anunţuri de an­gajare şi în reclame pom­poase.

”Noi am depistat, cău­tând 10 minute pe internet, câţiva ţepari. Şi mai şi cu­noaştem cazuri concrete din ceea ce ne-au povestit mai multe persoane, pentru că po­tenţialele noastre cliente, când ne sună pe noi, sunt deja frustrate şi îngrozite de ţepele pe care le-au luat de-a lungul timpului şi ne po­vestesc, în mare, ce şi cu cine au păţit. Ne-am gândit să semnalăm aceste fapte au­torităţilor competente, am pre­zentat situaţia, însă răs­pun­sul rămâne incert. Ast­fel, este susţinută munca la negru şi ţeparii sunt lăsaţi în pace să facă firmelor legale concurenţă neloială, şi totul pe spesele statului, adică ale tu­turor contribuabililor. Pen­­tru că noi plătim, cu toţii, nişte instituţii care nu îşi fac treaba”, explică Mi­hae­la Szirbik, administrator agenţie de recrutare şi me­die­re personal din Lugoj.

 

 

VEZI MAI MULTE PE redesteptarea.ro


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *