Numărul timișenilor cu viroză și gripă este în creștere

Numărul îmbolnăvirilor de gripă și viroze, în scădere în ultima săptămână, anunță INSP. Timișul, printre județele cu cele mai multe cazuri

Numărul de îmbolnăviri prin afecțiuni de sezon a crescut în ultima săptămână în județul nostru, potrivit specialiștilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Timiș.

CITEȘTE ȘI: Tânără topless, scandal în trafic cu o altă șoferiţă (video)

În cadrul Sistemului de supraveghere de rutină a infecţiilor respiratorii şi a gripei, la nivelul judeţului, în perioada 25 februarie – 3 martie, furnizorii de servicii medicale (unități de primiri urgențe, spitale, medici de familie, serviciul de ambulanță, etc.) au raportat 2.227 de cazuri de viroze respiratorii (45 internări), în creștere cu 9,5 la sută față de săptămâna precedentă.

De asemenea, specialiștii timișeni susțin că au fost cu 4,76 la sută mai mulți pacienți care au prezentat simptome de gripă, în cursul săptămânii trecute fiind înregistrate 44 de persoane, dintre care 13 au necesitat internare în spital.

Analizele de laborator efectuate la Institutul ”Cantacuzino” au confirmat diagnosticul de gripă în două cazuri, în ambele fiind identificat virusul AH1.

Numărul pneumoniilor a scăzut însă cu 18,85 la sută, fiind înregistrate 284 de cazuri (60 spitalizări


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *