Numărul timișenilor care solicită cardul european de asigurat, în creștere. Cum poate fi obținut acesta

Peste o jumătate de milion de asigurați figurează în evidențele CJAS Timiș

În primele șapte luni ale acestui an, au fost eliberate 11.481 de carduri europene de asigurat, comparativ cu anul 2017, când s-au solicitat, pentru aceeași perioadă, 11.284 de astfel de carduri.

“Pentru ca o persoană să beneficieze de cardul european de asigurat este nevoie, în primul rând, ca persoana care solicită acest document să aibă calitatea de asigurat. Victor Dumitrascu

Dacă această condiție este îndeplinită, se completează o cerere tip, cu datele de identificare și adresa la care se dorește primirea cardului, la care se anexează o copie după buletin/cartea de identitate. În cazul copiilor care nu au 14 ani, părinții trebuie să atașeze și o copie după certificatul de naștere”, a declarat Președintele – Director General CJAS Timiș, Victor Dumitrașcu.

Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Timiș le reamintește asiguraților că pot beneficia gratuit de cardul european de asigurat.

Acesta conferă titularului dreptul de a beneficia de asistență medicală devenită necesară, în cursul unei șederi temporare, într-un stat membru al Uniunii Europene. Cardul are o valabilitate de 12 luni de la dată eliberării.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Numărul timișenilor care solicită cardul european de asigurat, în creștere. Cum poate fi obținut acesta

  1. O mare GUSA si o mare minciuna!!!!
    Cardul european asigura doar MINIML asistenta primara in caz de URGENTA!!!!
    Daca se intampla sa ai nevoie de servicii medicale de specialitate: analize, investigatii, interv chirurgicale etc PLTESTI daca nu ,, rezolvi“ in tara sa primesti aprobare ptr formularul S2( fost 112) …
    Despre ce vorbim?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *