Numărul de asistați social a scăzut în iunie. Vezi unde situează județul Timiș la acest capitol

Numărul de asistați social a scăzut în iunie. Vezi unde situează județul Timiș la acest capitol

Numărul de asistați social a scăzut în iunie. Vezi unde situează județul Timiș la acest capitol

Numărul beneficiarilor de ajutor social (venit minim garantat) a fost de 153.874 persoane în iunie 2022, cu 1.828 mai puţini faţă de luna anterioară, potrivit datelor centralizate de Agenţia Naţională pentru Plăţi şi Inspecţie Socială (ANPIS).

Câți beneficiari de ajutor social sunt în județele din România

Cei mai mulţi beneficiari au fost înregistraţi în judeţele Dolj (9.744), Bacău (8.831) şi Buzău (7.711), iar cei mai puţini în Bucureşti (226) şi în judeţele Ilfov (827) şi Timiş (1.294).

CITEȘTE ȘI: Valul 6 de Covid atinge foarte mult copiii. Centrul de Evaluare COVID 19 de la Spitalul de Boli Infecțioase Dr. Victor Babeș Timișoara își extinde programul de lucru

Suma medie plătită, în luna iunie a acestui an, de statul român beneficiarilor de ajutor social a fost de 269,62 lei, în timp ce suma totală plătită s-a ridicat la 41,487 milioane de lei, potrivit Agerpres.

Unde s-au plătit cele mai mari ajutoare sociale

Cea mai mare valoare a sumei medii plătite a fost înregistrată în judeţele Sălaj (353,10 lei), Braşov (323,03 lei), Mureş (321,74 lei) şi Covasna (319,88 lei).

Venitul minim garantat (VMG) este unul dintre cele mai importante programe de promovare a incluziunii sociale şi de combatere a sărăciei.

Actul normativ care reglementează acest program este Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu completările şi modificările ulterioare.

Potrivit acestei legi, venitul minim garantat se asigură prin acordarea unui ajutor social lunar, care se calculează ca diferenţă între nivelul venitului minim garantat prevăzut de lege şi venitul net lunar al familiei sau al persoanei singure.

Sursa: agerpres


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns