Numărul cazurilor de rujeolă la nivelul întregii țări a ajuns la aproape 800. Timişul e pe locul 5

rujeola1

Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, departament din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică, a făcut public un document care arată că numărul cazurilor de rujeolă la nivelul întregii țări a ajuns la aproape 800. Mai exact, vorbim despre 786 de cazuri de rujeolă înregistrate de către instituția menționată până la data de 14 octombrie.

Din păcate numărul de astfel de cazuri de infecții este în continuă creștere. Județul Arad se clasează, din nefericire, pe locul doi la nivel național când vorbim despre bolnavii de rujeolă, cu 132 de cazuri înregistrate până la data menționată.

Tot până la 14 octombrie, la nivel național erau înregistrate trei decese în urma îmbolnăvirii de rujeolă, din care un deces avusese loc în Arad, fiind vorba despre un bebeluș de doar nouă luni, care murise pe 19 septembrie la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Între timp, numărul bolnavilor de rujeolă a crescut, atât la Arad, cât și la nivel național. La fel și numărul deceselor.

Nu mai departe de joi – 20 octombrie un tânăr de 16 ani murise, tot la Spitalul Județean, în urma unei complicatii de tip bronhopneumonie forma grava post rujeolica pe un teren cu multiple tare, secundare unei boli congenitale metabolice de tezaurizare NIEMANN PICK (care afecteaza intreg organismul, creier, cord, ficat, splina etc.) cu aparitia unui retard psihosomatic marcat.

Apraiția acestor infecții cu rujeolă este facilitată în mare parte și de părinți, care refuză, pe fondul neîncrederii, să-și vaccineze copiii. Între timp medicii fac apeluri disperate către părinți să-și vaccineze copiii pentru a spori imunitatea acestora, scrie specialarad.ro.

Programul național obligatoriu de vaccinare, adică pachetul numit ROR – rujeolă, oreion și rubeolă, cuprinde două etape. Primul parte se face între 12 luni și 15 luni, în vreme ce a doua parte se poate face la trei luni de la prima imunizare și continuând până la vârsta de 7 ani, aceasta făcându-se de regulă la începerea școlii.

Informarea Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile:

evaluare-rujeola


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns