Număr-record de pasageri la Aeroportul Internațional Timișoara

Un avion a aterizat de urgenţă pe Aeroportul Timişoara, după o ameninţare cu bombă

Primele nouă luni ale anului au adus la Aeroportul Internațional Timișoara o creștere a numărului de pasageri cu 2,5 la sută comparativ cu anul precedent. În perioada ianuarie-septembrie 2019, 1.185.212 pasageri au călătorit spre/dinspre Aeroportul Timișoara, în timp ce în aceeași perioadă a anului 2018 au fost înregistrați 1.156.011 de pasageri.

Este a șasea lună consecutivă ascendentă în privința traficului de pasageri, în luna august fiind înregistrat un record lunar istoric de 166.708 călători. În septembrie, 158.127 de pasageri au tranzitat Aeroportul Timișoara, cu 13,4 la sută mai mulți decât în anul precedent. În aceeași lună, numărul de zboruri a crescut cu 9,6 la sută, comparativ cu anul trecut, înregistrându-se 1.640 de aeronave care au aterizat sau decolat de la Timișoara.

„Creșterea numărului de pasageri și înregistrarea unui record lunar istoric în luna august este rezultatul introducerii, încă din luna iulie, a patru noi destinații spre trei țări din Europa, dar și al lansării unei rute noi, din Timișoara către Stuttgart. În continuare, încercăm să identificăm noi oportunități de zbor, astfel încât să putem menține constant, stabil și în condiții de eficiență economică numărul de pasageri. De asemenea, ne dorim să atragem turiști străini în zona Banatului, pentru a lua parte la manifestările culturale care preced anul 2021– anul Capitalei Culturale Europene și pentru a descoperi tradițiile locului”, a declarat directorul aeroportului, Daniel Idolu.

În privința curselor charter de vacanță, până în prezent s-a înregistrat o creștere de 40 la sută față de aceeași perioadă a anului 2018. Dacă în anii precedenți cursele charter de vacanță erau operate până la jumătatea lunii septembrie, anul acesta, datorită introducerii noilor destinații de vacanță disponibile de pe aeroportul din Timișoara, unde clima favorizează un sejur extins, unii operatori de turism au crescut perioada de operare până în luna noiembrie. În această perioadă, se stabilesc rutele de vacanțe estivale pentru 2020, care vor fi făcute publice curând.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Număr-record de pasageri la Aeroportul Internațional Timișoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *