Nu toți legumicultorii timișeni primesc sprijin prin programul Tomata. Din 92 de dosare înregistrate doar 84 au valorificat producția

tomata

Peste 90 de legumicultori din Timiș care produc roșii în solarii au depus cereri pentru a fi sprijiniți prin programul „Tomata”.

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Nechita Oros, nu toți cei care au depus cereri au beneficiat de sprijin. Astfel, în Timiș, dintre cei care au depus dosare, numai 84 de legumicultori au valorificat producția.

“Au fost județe în anii trecuți, sper ca în acest an să nu mai fie, unde s-au înregistrat sute de dosare fictive. Am făcut tot timpul apel la buna credință a beneficiarilor și anul acesta, în unele județe, nu toate dosarele au fost aprobate. Vă dau exemplul județului Timiș, pentru că suntem aici, din 92 de dosare înregistrate doar 84 au valorificat producția. La usturoi avem 16 producători. Numărul cel mai mare de beneficiari se găsește în județele Galați, Olt, Teleorman, Dolj, unde au fost întotdeauna zone legumicole consacrate”, spune ministrul Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a declarat că la nivel național au fost depuse 18.000 de cereri pentru programul „Tomata”.

 

radiotimisoara


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nu toți legumicultorii timișeni primesc sprijin prin programul Tomata. Din 92 de dosare înregistrate doar 84 au valorificat producția

  1. O aberatie cat casa acest program. Adica dai doar celor care cultiva in solar, pe cei care cultiva in gradina da-i dracu de prosti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *