”Nu suntem interlopi și mafioți!” – administratorii bazelor de agrement îl acuză pe primarul Fritz că își face imagine electorală prin denigrarea lor (video)

”Nu suntem interlopi și mafioți!” – administratorii bazelor de agrement îl acuză pe primarul Fritz că își face imagine electorală prin denigrarea lor

”Nu suntem interlopi și mafioți!” – administratorii bazelor de agrement îl acuză pe primarul Fritz că își face imagine electorală prin denigrarea lor

Mai mulți proprietari ai afacerilor afectate de campania de intrare a unor terenuri în proprietatea primăriei, au decis să îi răspundă primarului Dominic Fritz la acuzele aduse și să prezinte probe în favoarea lor.

Aceștia îi reproșează edilului că face acuzații nefondate, că îi numește interlopi și mafioți fără a avea probe sau dovezi în acest sens.

Ei vorbesc despre o adevărată campanie mediatică împotriva lor, care le afectează viața și imaginea lor dar și a familiilor și copiilor lor. Ei îl acuză pe primar că minte spunând că ar avea decizii definitive în favoarea municipalității.

Răspuns la o invitație civilizată: intimidare și ignorarea problemelor

Încă de luni, 16 octombrie, grupul de oameni de afaceri și antreprenori locali care au în chirie, concesiune sau alte forme de folosință baze sportive sau baze de agrement pe malul Begăi și în zona stadionului „Dan Păltinișanu”, i-au invitat pe primar, pe viceprimari, pe consilierii locali și pe timișoreni la o dezbatere, care ar fi trebuit să aibă loc marți, 17 octombrie, de la ora 11, la fosta Grădină Bănățeană.

La momentul întâlnirii a apărut surpriza: administratorii localului unde trebuia să se țină dezbaterea au refuzat să îi mai primească, chiar dacă era vorba de o discuție liberă, o întâlnire informală, la o cafea.

Surse din cadrul primăriei susțin că executivul a fost foarte deranjat de inițiativa oamenilor de afaceri și că s-ar fi exercitat presiuni asupra celor de la Grădina Bănățeană, folosindu-se insinuări și intimidări, pentru a nu permite întâlnirea în respectivul local, deși este proprietate privată.

Astfel că discuțiile dintre oamenii de afaceri, jurnaliști și reprezentanți ai societății civile s-a mutat în…Parcul Central. “În orașul în care s-a murit pentru libertate, la revoluția din 1989, după 33 de ani, presa și oamenii nu se pot întâlni pentru o dezbatere firească, din cauză că proprietarii localului au fost suspuși unor intimidări.

Mi se pare un lucru inacceptabil și dovedește frica și disprețul administrației Fritz față de investitorii locali. Fritz este erou pe Facebook dar nu vine la o întrunire publică liberă”, a spus Marcel Vălean, unul dintre participanții la întâlnire.

Jigniri, denigrări și amenințări cu buldozerul

Administratorii și chiriașii bazelor sportive sunt catalogați de luni de zile drept ”interlopi” și “mafioți”de către primarul Timișoarei, Dominic Fritz. Au investit sute de mii de euro și își plătesc la timp impozitele și taxele.

Proprietarii de ştranduri şi terase de pe malul Begăi și din zona stadionului Dan Păltinișanu au decis că umilința la care sunt supuși a devenit insuportabilă.

Conform acestora, demolările anunţate de primar sunt nejustificate şi nu pot fi puse în practică, pentru că deciziile instanţelor de judecată nu sunt definitive şi vizează doar o parte din construcții.

În cazul Clubului No Name, judecătorii ar fi dispus doar desfiinţarea unor anexe, deşi primarul vorbea despre recuperarea întregii suprafeţe de 6.552 de mp, estimată la o valoare de 2,6 milioane de euro.

“Procesul actual, ceea ce nu ştie lumea şi este o minciună a Primăriei, se referă la nişte chestii din interiorul Clubului: două baldachine, un gard, o terasă, o scenă, o toaletă şi un depozit, lucruri care nu necesită autorizaţii de construcţie. Aceste lucruri au fost făcute de noi, pentru îmbunătăţirea activităţii.

Este o defăimare a noastră, o manipulare a opiniei publice. Suntem victime ale unei campanii electorale premature. Dă bine la presă să spui că te lupţi cu mafioţii. Lumea savurează acest Corrado Cattani al Timişoarei. Fişa postului de primar îi permite să ne facă hoţi, interlopi, mafioţi? Nu am furat nimic. Din contră, la Clubul No Name sunt plătite impozite pe clădiri extratabulare.

Anul acest, în martie, cu reducere de 10%, am plătit 14.500 de lei”, a explicat Ovidiu Ciută, unul dintre proprietarii Ştrandului No Name.

intalnire2

Proprietarul Terasei Boss spune că are un contract de închiriere încheiat cu Clubul Sportiv Banatul valabil până în 2033. Și că nu a mai desfășurat vreo activitate comercială din 2014, iar Terasa Boss, nefuncțională de ani de zile, a demolat-o și a curățat locul, pe cheltuiala sa.

“Eu nu am furat. De ce mă face interlop, că nu înţeleg? Nu am făcut închisoare decât pentru trecere frauduloasă a frontierei. Am făcut pentru libertatea mea şi pentru libertatea mea, sunt dispus să mai fac. Este normal ca un primar ales de timişoreni, neamţ fiind, să iasă să aibă această atitudine? Să iasă toată ziua să ne numească “interlopi”, “hoţi de terenuri”.

Eu am un contract (încheiat cu Clubul Sportiv Banatul) valabil până în 2033. Miza este această zonă, malul Begăi. Probabil prietenii lor o vor lua. Toată ziua iese ca o mireasă şi face filmări. Eu, în clădirea asta nu am construit nimic, doar am investit. Terasa despre care vorbeşte primarul, că el habar nu are ce vorbeşte, a fost construită de Fabrica de Bere, care avea o înţelegere cu Primăria.

A fost o construcţie care se demontează, eu am demontat-o. Clădirea despre care spune că vine să o demoleze, este veche de 70 de ani. Nu ştiu dacă era născut el, pe vremea aceea. Să vină să o demoleze. Eu sunt un chiriaş de bună credinţă. Am investit sute de mii de euro în această clădire.

Eu nu am mai plătit chiria în ultimii ani, dar am plătit întreţinerea, am plătit impozitul, chiar şi pentru anul în curs. Am plătit 70 de milioane de lei, în fiecare an. Primăria, dacă susţine că e locaţia lor, să spună cine trebuie să plătească impozitul? Chiriaşul?”, a declarat și Miki Viel, proprietarul Terasei Boss.

Interese ascunse pentru “Coridorul Verde”?

Proprietarii cluburilor din Timișoara spun tot acest război împotriva lor a fost declanşat de Fritz doar ca o strategie de campanie electorală. Și că lupta lui cu ”interlopii” ascunde alte interese imobiliare în zona de pe malurile canalului Bega, dar și în zona bazelor de sport și agrement dintre bulevardul Liviu Rebreanu și stadionul “Dan Păltinișanu”.

Dintre toți oficialii invitați, singurii care au participat au fost viceprimarul Cosmin Tabără și consilierii locali Simion Moșiu și Lucian Căldăraru, toți de la PNL. Evident, primarul Dominic Fritz nu a dat curs invitației, dar probabil că va da o replică fumigenă, așa cum i-a obișnuit pe timișoreni, pe Facebook, de la distanță.

CITEȘTE ȘI: CJ Timiș pune la dispoziția municipiului Timișoara un teren de 6600 de metri pătrați, lângă Iulius Town

Primarul Timişoarei a emis în luna aprilie şapte dispoziţii de demolare pentru: Terasa Boss, Clubul Gatsby, fosta bază sportivă Electrometal, Ştrandul Termal ZHH, Terasa şi Ştrandul No Name, Ştrandul Lemon şi Clubul Heaven, iar până acum niciuna dintre dispoziţii nu a fost pusă în aplicare.

Explicațiile chiriașilor suspuși acestei campanii de denigrare dar și pozițiile consilierilor locali le puteți urmări în videoclipurile ce însoțesc acest material.Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *