Nu se mai aprobă blocul din zona Kiriac. Primăria vrea să cumpere terenul în cauză

kiriac 1

Municipalitatea timișoreană va renunța la aprobarea Planului urbanistic zonal pentru construirea unui bloc în zona Kiriac. Proiectul de hotărâre a fost scos de pe ordinea de zi a Consiliului Local Timișoara, întrucât s-a solicitat organizarea unei dezbateri publice pe această temă.

Dezbaterea a avut loc, iar la ea s-au prezentat mai mulți locuitori din zonă, care au protestat împotriva PUZ-ului, care, dacă ar fi fost aprobat, ar fi dus la distrugerea parcului.

Deși nu a participat la întrunirea publică, primarul Timișoarei a făcut o vizită la fața locului și și-a schimbat opinia.

„Am făcut, neanunțat, o descindere pe strada Kiriac, la locul pentru care tocmai a ajuns la aprobare, pe procedură, un PUZ care prevede posibilitatea construirii, pe un teren privat, plin actualmente de garaje, în locul acestora, a unui bloc, în adiacența unui loc de joacă, singurul spațiu de respirație în zonă.
Ca să n-o lungesc, nu mi-aș fi iertat-o niciodată dacă aș fi consimțit să se construiască un bloc acolo! Cine ține la orașul acesta, cine ține la semeni, n-are cum să fie de acord cu așa ceva!
Evident, nu agreez nici starea de fapt actuală, acele garaje dizgrațioase! Dar, să nu uităm: suntem în fața unei proprietăți private, a unui teren din punct de vedere legal construibil. Nu, însă, și din punct de vedere moral! Și-atunci, soluția este ca primăria să cumpere terenul în cauză, să demoleze toate garajele aflate pe el și să amenajeze în întreg acel spațiu mărginit de blocuri un parc, cu loc de joacă pentru copii și alte facilități pentru petrecerea timpului liber de către persoane de toate vârstele. Și, eventual, o parcare subterană pe sub întreaga lui întindere.
Așadar, să ia aminte toți <<amatorii>>: n-o să fiu niciodată de acord – și o să fac uz la maximum de forța mea de a mă opune! – să se construiască, indiferent ce, în orașul nostru, în situații ca cea de mai sus, câtă vreme voi fi primar!
Și mai fac cunoscut că am tras o învățătură – să merg să văd cu ochii mei, la fața locului, toate zonele vizate de PUZ-uri”, a declarat Nicolae Robu.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *