Nu răspunde la acest număr de telefon! Un nou tip de înșelătorie face victime

Numărul suspect este +78.09.002.50.38. De regulă, apelantul nu lasă mult apelul, dă doar bip, spun persoanele care au primit acest apel.

Oamenii care sună înapoi sunt întâmpinați de vocea unui robot, care îi anunță, în limba engleză, că tocmai au câștigat un premiu de 5.000 de dolari: „If you are the owner of this number you just won 5000 dollars…”. Urmează instrucțiuni despre pașii care trebuie urmați pentru a intra în posesia premiului.

Internauţii discută deja despre acest subiect pe forumuri şi pe reţelele de socializare. Cei mai mulți dintre cei care au fost apelaţi de pe numărul respectiv spun că au închis imediat după ce au fost întâmpinați de vocea robotului telefonic, scrie specialarad.ro.

Mai mulți clienți ai rețelelor de telefonie din centrul şi vestul ţării au primit acest apel. Autorităţile avertizează că cel mai probabil este vorba depre o mega-înşelătorie: fie numărul să fie cu suprataxă, fie utilizatorii să fie îndrumați către un cont bancar, unde să depună o sumă pentru a intra în posesia așa-zisului premiu. Pe de altă parte, odadă ce numărul a fost demascat, ar putea să apară în joc alte numere de telenon!

Aşa că… mai multă vigilenţă nu strică!

 

Citeşte şi:

EXCLUSIV: Schimbare de antrenor la BC Timişoara!

 


DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Un raspuns la “Nu răspunde la acest număr de telefon! Un nou tip de înșelătorie face victime

Lasă un răspuns