Nu faceţi excese alimentare! Produsele tradiţionale pentru masa de Paşti, trebuie consumate cu moderaţie

masa de pasti 1

Preparatele tradiţionale pentru masa de Paşti, combinate cu ţuică şi vin, urmate de cozonac sunt un adevărate bombe calorice chiar şi pentru cei cu antrenament în ale mâncării, de aceea trebuie consumate cu o pauză de cel puţin trei ore între mese, spune medicul nutriţionist Caius Diaconescu.

Pentru a evita o supraalimentaţie în perioada sărbătorilor de Paşte ar fi bine ca două treimi din farfuria cu mâncare să conţină legume şi zarzavat. Medicii recomandă ca la MASA DE PAŞTE să se mânce puţin şi, oricât de gustoase ar fi alimentele, să fie păstrate rezerve şi pentru celelalte zile, după post, nu e bine să venim cu un „bombardament gastronomic”, pentru că ne poate afecta, grav sănătatea, susţine medicul Diaconescu.

Medicul a adăugat că la prânzul de Paşte nu ar trebui consumate, pe lângă produsele tradiţionale, şi alte alimente, cum sunt mititeii, covrigeii, alunele sau plăcintele, întrucât digestia va fi mult îngreunată. După o masă consistentă, este bine să fie consumată doar o felie, cel mult două de cozonac, acest desert putând fi mâncat în cantitate mai mare la micul dejun, cu lapte sau ceai.

Moderaţie! Este cuvântul de ordine pentru aceste sărbători. Suntem în plină stare de urgenţă din cauza pandemiei de coronavirus şi nu este indicat să ajungem la spital, să încărcăm camera de gardă cu afecţiuni digestive”, ne-a declarat Diaconescu.

De asemenea, persoanele care au anumite afecţiuni sunt sfătuite să urmeze regimul prescris de medici. Astfel, un cardiac ar trebui să mănânce nesăraţ dacă are o astfel de indicaţie, şi să asocieze la carnea de miel, legume şi zarzavaturi. Persoanele cu afecţiuni renale ar trebui să mănânce cu prudenţă ouă şi carne, iar diabeticii ar trebui să consume alimente care nu conţin zahăr.

 

radioresita


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *