Novak Djokovic va primi viză pentru Australian Open. Interdicția pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Novak Djokovic va primi viză pentru Australian Open. Interdicția pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Novak Djokovic va primi viză pentru Australian Open. Interdicția pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Guvernul australian îi va oferi celebrului jucător de tenis Novak Djokovic o viză pentru a putea participa la turneul Australian Open, potrivit The Guardian. Această decizie anulează interdicţia pe trei ani pe care guvernul anterior a impus-o, chiar în ajunul ediţiei din 2022 a turneului, conform observatornews.ro.

CITEȘTE ȘI: Impact teribil! Poliţiştii au aflat cum s-a produs accidentul din Timiş. Două elicoptere SMURD şi mai multe ambulanţe au intervenit

Potrivit AFP, tenismanul sârb Novak Djokovic a declarat luni, în cadrul Turneului Campionilor de la Torino, că avocaţii săi negociază cu guvernul Australiei pentru a-i obţine viza în vederea participării la viitoarea ediţie Openului Australiei, programat în luna ianuarie la Melbourne, dar a subliniat că că încă „aşteaptă” un răspuns.

„Încă nu este nimic oficial. Aşteptăm. Ei (avocaţii săi) discută cu guvernul australian, asta e tot ce pot spune în acest moment”, a spus jucătorul sârb.

Interdicţia pe trei ani decisă în ianuarie, anulată

Refuzând vaccinul anti-Covid, Djokovic a fost reţinut în momentul sosirii sale la Melbourne, anul trecut, şi a fost exclus chiar înainte de începerea turneului. Fostul ministru al Imigraţiei, Alex Hawke, a anulat viza jucătorului, pe motiv că prezenţa sa în ţară ar putea genera „tulburări civile”, deoarece este „perceput de unii drept un talisman al comunităţii anti-vaccin”.

Djokovic a pierdut cazul în instanţă, ceea ce a dus la deportarea sa cu doar câteva zile înainte de a participa la turneu.

De atunci, Australia nu mai cere ca vizitatorii să fie vaccinaţi împotriva coronavirusului, însă jucătorul cu un număr record de nouă titluri la Australian Open a primit o şi o interdicţie de trei ani pe teritoriul australian.

Australian Open 2023 este programat în perioada 16-29 ianuarie la Melbourne Park.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *