Novak Djokovic, interdicție de 3 ani confirmată de guvernul australian, până în 2025, după saga de la Australian Open

Novak Djokovic, interdicție de 3 ani confirmată de guvernul australian, până în 2025, după saga de la Australian Open

Novak Djokovic, interdicție de 3 ani confirmată de guvernul australian, până în 2025, după saga de la Australian Open.

Sportivul nu se va putea întoarce în Australia până în 2025, a confirmat guvernul australian după ce controversa legată de numărul unu mondial s-a încheiat cu anularea din nou a vizei sale și expulzarea sa din țară.

Novak Djokovic, din cauza recursului, risca o interdicție de trei ani, care a fost confirmată. Există totuși circumstanțe speciale ce i-ar putea permite să revină în Australia, dar, cel puțin deocamdată, nu va mai adăuga un nou titlu la Melbourne la colecția sa.

CITEȘTE ȘI: Polițiștii și angajații din penitenciare ies în stradă. Cer deblocarea salariilor si pensiilor, actualizarea normei de hrană și de echipare la nivelul anului 2022

„Viza a fost anulată de ministrul Hawke”, a declarat ministrul de interne, dna Karen Andrews.

„Această anulare a fost confirmată de Curtea Federală, așa că, în consecință, i se va interzice intrarea în țară timp de trei ani”.

„Oricine vine în Australia are responsabilitatea să îndeplinească cerințele de intrare… doar pentru că ai o viză valabilă nu garantează că vei putea intra în Australia”, a adăugat ea.

„Ceea ce i s-a oferit domnului Novak Djokovic…”

„Ceea ce i s-a oferit domnului Novak Djokovic la sosirea în Australia, înainte de a trece de procesele noastre de imigrare, a fost posibilitatea de a putea prezenta documentele necesare, ceea ce nu a putut face”.

„El nu era complet vaccinat, ceea ce este o cerință. Dacă nu ești vaccinat, trebuie să poți furniza dovezi medicale care să susțină că există un motiv medical pentru care nu poți fi vaccinat, aceasta a fost problema la frontieră”.

„Interdicția se întinde pe o perioadă de trei ani, dar există posibilitatea ca el să se întoarcă în circumstanțele potrivite, iar acest lucru va fi luat în considerare la momentul respectiv”, a declarat premierul, Scott Morrison, pe această temă.

 

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

2 thoughts on “Novak Djokovic, interdicție de 3 ani confirmată de guvernul australian, până în 2025, după saga de la Australian Open

  1. Sunt tălâmbi. Da’  rău de tot. Interdincția trebuia dată pentru următorii 300.000.000 de ani, fiindcă – exact ca miliarde de oameni-oameni – Nole nu mai este defel interesat de o țară în care liberi sunt numai cangurii, crocodilii și șerpii. 

  2. QED. Adică îi dai viză pe baza documentelor cerute, dar schimbi regulile peste noapte fără măcar a-l anunța înainte de decolare. După care dă-i și dă-i. Că e vorba de o cursă politică (cu iz de Rio Tinto) de cea mai joasă speță, e limpede. De fapt, de ce mă mai mir, când avem și noi, aici, o mulțime de jeguri politice cu iz de Roșia Montană și gaze de șist… Începând cu țeparul bancar. Dna Viorica Bălteanu are dreptate. La ce să mai meargă acolo, sub un regim nazist, când deja lumea începe să părăsească nu doar Australia, ci și Canada. În rest, aștept și eu facturile. Asta e ceea ce cu adevărat mă doare, nu că Australian Open a devenit Australian Closet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *