Noutate într-o localitate timişeană: casa de cultură din parc

Deși a realizat un foarte frumos centru cultural într-o clădire reabilitată din zona centrală, administrația locală nu a abandonat ideea edificării unei case de cultură în parc, locul tradițional de desfășurare a evenimentelor comunității.

Proiectul a fost câștigat de primărie în anul 2008, urmând ca investiția să beneficieze de o finanțare guvernamentală pusă la dispoziție prin intermediul Companiei Naționale de Investiții (CNI). A fost organizată chiar și licitația, în 2010, fără însă ca investiția să înceapă efectiv.

Conform principiului că „o investiție aprobată la finanțare, până la urmă tot va fi realizată”, primarul oraşului Deta, Petru Roman, continuă să rămână optimist și speră că visul oamenilor din Deta interesați de cultură va fi realizat cândva.

La amplasamentul acestui edificiu există deja utilitățile. Casa de cultură orășenească are prevăzute ca funcțiuni, printre altele, o sală de spectacol cu 350 de locuri, bibliotecă, terasă și grădină de vară. Trebuie făcută precizarea că, după darea în folosință a centrului cultural despre care am amintit, Deta a cunoscut o revigorare a activității cultural-artistice și a interesului publicului pentru aceasta.

O casă de cultură va reprezenta însă mai mult decât acest centru cultural, iar evenimentele de gen, care sunt numeroase pe parcursul anului, ar avea condiții adecvate de desfășurare, având în vedere și cadrul natural în care va fi realizată clădirea, locul fiind preferat de orășeni pentru petrecerea timpului liber și agrement.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns