Noul coronavirus, în continuare, o problemă majoră. Află situația din Timiș

coronavirus 24
Numărul de cazuri noi de COVID-19 rămâne ridicat, deși s-au efectuat mai puține testări.
De asemenea, conform raportării de azi a Grupului de Comunicare Strategică, au fost înregistrate peste zece decese în 24 de ore.
Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 24.291 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus.
Dintre persoanele confirmate pozitiv, 17.031 au fost declarate vindecate și externate. Până astăzi, 1.523 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.
În ultimele 24 de ore au fost identificate 246 de cazuri noi, din doar 4.000 de teste efectuate.
În Timiș nu a fost raportat nici un caz nou
„În intervalul 21 iunie, ora 10 – 22 iunie, ora 10, au fost înregistrate 11 decese (șase bărbați și cinci femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bistrița-Năsăud, Brăila, Dâmbovița, Ilfov, București, Olt, Vrancea și Vâlcea.
Dintre acestea, două decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 ani, patru decese la categoria de vârstă 50-59 ani, un deces la categoria de vârstă 60-69 ani, trei decese la categoria de vârstă 70-79 ani și un deces la o persoană de peste 80 de ani.
Șapte dintre decese sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități. Pentru un număr de trei persoane care au decedat nu au fost depistate comorbidități, iar pentru 1 deces nu au fost raportate comorbidități”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică.
La ATI, ieri, erau internați 195 de pacienți.
Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată erau 1.258 de persoane. Alte 71.895 de persoane erau în izolare la domiciliu și se aflau sub monitorizare medicală.
În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, 3.531  de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu noul coronavirus: 1.885 în Italia,  561 în Spania, 107 în Franța, 817 în Germania, 97 în Marea Britanie, 28 în Olanda, doi în Namibia, treu în SUA, șase în Austria, trei în Belgia, șase în Japonia, doi în Indonezia, doi în Elveția, doi în Turcia, doi în Islanda  și câte unul  în Argentina, Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Emiratele Arabe Unite, Malta, Brazilia și Suedia.
De la începutul epidemiei de COVID-19 și până ieri, 115 cetățeni români aflați în  străinătate, 31 în Italia, 19 în Franța, 43 în Marea Britanie, nouă în Spania, șapte în Germania, doi în Belgia, unul în Suedia, unul în Elveția, unul în SUA și unul în Brazilia, au decedat.
Dintre cetățenii români confirmați cu noul coronavirus, 29 au fost declarați vindecați: nouă în Germania, zece în Franța, șase în Japonia, doi în Indonezia, unul în Luxemburg și unul în Tunisia.

Previziuni sumbre

Potrivit specialiștilor din Ministerul Sănătății, în prezent, este îngrijorătoare transmiterea comunitară accentuată a noului coronavirus, fiind posibilă o dublare sau triplare a cazurilor zilnice.
De altfel, Comisia ştiinţifică anti-Covid  a propus ca persoanele asimptomatice infectate cu noul coronavirus să nu mai stea în spital până la negativarea a doua teste, aşa cum se întâmplă în prezent.
Potrivit specialiștilor, pacienții ar trebui să stea în spital între opt și zece zile până a se lua o decizie medicală în funcție de simptome.
Dacă apar semnele specifice afecțiunii, bolnavul va rămâne în spital. În caz contrat, va putea pleca acasă, fără să mai aștepte cel de-al doilea test negativ.
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că va lua în calcul o astfel de propunere atunci când transmiterea nu va mai fi atât de mare cum e în prezent.
„Noi am plecat pe o pantă descendentă în care aveam o transmitere de 0,6, 0,7 și am ajuns la o transmitere de 1,2, 1,4. Suntem într-un moment în care gestionăm, dar transmiterea comunitară există în acest moment, devine accentuată și ne apropiem de un moment în care o să vedem că avem dublare sau triplare de cazuri pe zi.
Acela va fi momentul în care vom avea o problemă. Ca să nu ajungem acolo sunt regulile de igienă, de distanțare care trebuie păstrate”, a spus Nelu Tătaru.
O altă propunere a comisiei este ca personalul medical asimptomatic să fie testat de două ori pe lună.

Opiniile exprimate în articolele publicate pe RENASTEREA.RO aparţin în exclusivitate autorilor! Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *