Noul cămin al Universităţii de Vest din Timişoara, funcțional la sfârșitul anului

camin uvt

Universitatea de Vest din Timişoara (UVT) se confruntă de ani de zile cu problema locurilor de cazare în cămine, care sunt insuficiente. Doar 3.000 de tineri pot fi găzduiţi în spaţiile deţinute de universitate, ceilalţi fiind nevoiţi să se cazeze în internatele şcolare sau în gazdă.

În anul 2013 s-a pus piatra de temelie a unui nou cămin, de şapte etaje, care urma să fie dat în folosinţă în 2016. Imobilul trebuia să aibă 660 de camere, cu două sau trei paturi, fiecare cu bucătărie şi baie, o parcare subterană şi spaţii comerciale. Finanţarea pentru ridicarea clădirii urma să fie asigurată de Ministerul Educaţiei şi UVT.

Din păcate, după cinci ani, căminul universităţii nu este încă terminat. De-abia acum lucrările de structură au fost finalizate. S-au cheltuit peste 20 de milioane de lei, fiind necesari încă 40 de milioane pentru finisaje. Conducerea universităţii speră ca până la sfârşitul anului, dacă nu vor interveni probleme legate de finanţare şi de execuţie, căminul va putea fi dat în folosinţă.

În ceea ce priveşte întârzierea, aceasta a fost cauzată de faptul că vreme de doi ani după punerea pietrei de temelie, pe şantierul căminului nu s-a mai întâmplat nimic, pentru că nu s-au primit fonduri de la Ministerul Educaţiei.

La finalul anului 2015, guvernul a decis să mai trimită câţiva bani la Timișoara. Între timp, firma de construcţii a intrat în insolvenţă şi nici fondurile alocate de la minister nu au fost suficiente. „În prezent se lucrează la finisaje, respectiv la instalaţiile perimetrale”, au declarat reprezentanţii UVT.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns