Noua tulpină de Covid ar putea produce o a doua pandemie în primăvară. Virgil Musta: „Măsura ideală ar fi vaccinarea”

Virgil Musta: Vor urma, din nou, momente dificile foarte curând

În timp ce vaccinarea ia avânt, se aşteaptă şi rezultatele pentru confirmarea sau infirmarea noii tulpini a virusului în România. Probe biologice sunt analizate acum de către medicii de la Institutul „Matei Balş”.

Suspiciunea a apărut, spun surse Observator, la un bărbat care a fost internat la spital la finalul săptămânii trecute. Bărbatul avea simptome specifice de Covid, însă analizele de laborator au arătat mutaţii ale virusului.

„Măsura ideală ar fi vaccinarea pentru că vaccinul acționează si pe această nouă tulpină si atunci poți preveni prin cea mai eficientă metodă transmiterea acestei noi tulpini”, a declarat medicul timișorean Virgil Musta.

Noua tulpină a fost identificată prima dată la începutul lunii decembrie în Marea Britanie. De atunci s-a răspândit în alte 32 de ţări printre ele Franța, Germania, Italia, Spania şi Portugalia. Iar azi a venit încă o veste îngrijorătoare. Încă o mutaţie a virusului, mult mai agresivă, apărută în Africa de Sud, ar putea face vaccinul să fie ineficient.

Citește mai multe pe observatornews.ro.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

4 thoughts on “Noua tulpină de Covid ar putea produce o a doua pandemie în primăvară. Virgil Musta: „Măsura ideală ar fi vaccinarea”

  1. noua tulpina, vechea tulpina … dracu se mai ia dupa toti prostii care fug dupa faima … interesant e ca acum a aparut noua tulpina, dar vaccinu e pentru vechea …

  2. ar trebui sa iasa poporul in intregul lui in strada si timp de 5 zile sa nu mai facem nici o plata catre stat. sa amanam cheltuielile mari , cum ar fi , cumpararea de autoturisme si apartamente. covidul ar bate in retragere spre zero.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *