Noua taxă de poluare va fi plătită pentru toate mașinile. Vezi care categorie este scutită

masini 8

Viitoarea taxă pe care proprietarii de autovehicule înmatriculate în România o vor plăti se va aplica nu doar autovehiculelor mai vechi de zece ani, ci tuturor maşinilor poluante şi va avea mai multe componente, care nu vor intra concomitent în vigoare la 1 ianuarie 2019, a anunţat ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Cel mai probabil, taxa de poluare va fi una anuală şi nu va fi plătită la prima înmatriculare sau la schimbarea proprietarului, cum se prevedea în anterioarele variante. De asemenea, autoturismele electrice vor fi scutite de această taxă.

Nivelul acesteia va fi calculat în funcţie de capacitatea cilindrică, norma de poluare şi cantităţile de noxe emise şi ar putea conţine şi alte variabile, scrie adevarul.ro.

„Aşa cum am spus de nenumărate ori, nu este vorba de o taxă de poluare sau timbru de mediu sau o altă denumire care să includă cuvântul taxă. În schimb, am susţinut şi susţin în continuare că poluatorul plăteşte şi nu numai în cazul emisiilor de CO2, şi în cazul deşeurilor şi în celelalte cazuri, cel care poluează trebuie să plăteasc㔄 a spus Graţiela Gavrilescu.

Ministrul a precizat că forma finală a acestei „contribuţii” va fi „pe componente” care nu vor intra toate în vigoare de la 1 ianuarie 2019, iar taxa se va aplica tuturor autovehiculelor poluante, nu doar celor mai vechi de zece ani.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

3 thoughts on “Noua taxă de poluare va fi plătită pentru toate mașinile. Vezi care categorie este scutită

 1. Pai daca „poluatorul plateste” criteriile care stau la baza calculului TAXEI (prostovana ne spune direct ca desi este o taxa, nu apare cuvantul „taxa”) NU AU NICIO legatura cu poluarea efectiva!!
  Ne poate spune prostovana cat polueaza un autorism EURO 3 care sta in garaj (pentru care taxa va fi enorma!!!) fata de un EURO 8 care parcurge 50000 km/an.???

  Dar protectia mediului este ultima lor grija! banu sa iasa cu orice pret!!!

  Niste JAVRE care inainte de alegeri se laudau cu ANULAREA taxei care vedem acum ca revine!!
  Posesorii de autovehicule (si acum cam fiecare are 1-2 autoturisme) ar trebui sai invete minte la VOT!

 2. Tată, ai dreptate … Bugetul, e ,,O”, promisiunile ( minciunile), ,,fără număr” !!! Haos, peste tot ! N-am crezut că, după aproape 30 ani, ne scăldăm în mediocritate … Cel mai mult m-a deranjat, sloganul : ,,eheee … dacă ne-ar lăsa Ceaușescu, câte am face” !!! Continuarea, o știți …

 3. si cand te gandesti ca iliescu si ai lui l-au impuscat pe Ceausescu dupa DOAR 25 de ani … ete na! KKtii astia au 30 si …. NIMIC! Repetam ISTORIA? E momentul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *