Nouă țări au oprit temporar vaccinarea cu AstraZeneca. Gheorghiţă: Şi România ar putea lua oricând această decizie

Scăpăm de o parte din măsurile RESTRICTIVE | Valeriu Gheorghiță: „Vom intra în această perioadă postpandemică sau de endemie”

România nu a primit doze din lotul de vaccin AstraZeneca care ridică suspiciuni la nivel european, iar până acum au fost vaccinați cu serul de la această companie peste 200.000 de români, afirmă coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Legat de decizia a 9 state europene de a opri temporar administrarea vaccinului AstraZeneca, Gheorghiță a spus că autoritățile române așteaptă clarificări și, „foarte probabil că, dacă decizia va viza toate loturile de vaccin, și România va lua această decizie”, conform HotNews.ro.

Coordonatorul campaniei de vaccinare din România, dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat joi seară, la Antena 3, că România analizează, la rândul său, dacă se impune suspendarea vaccinării cu vaccinul produs de AstraZeneca, așteptând date suplimentare.

Întrebat dacă țara noastră se îndreaptă spre o astfel de decizie, medicul a răspuns: „Foarte probabil că, dacă decizia va viza toate loturile de vaccin, și România va lua această decizie”.

Întrebat dacă este o chestiune de ore sau de zile, Valeriu Gheorghiță a spus că decizia „poate fi luată oricând”, cât mai repede după ce autoritățile vor fi fi înştiinţate despre motivul deciziei statelor europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns