Nouă scădere a cazurilor de Covid înregistrate în România

Nouă scădere a cazurilor de Covid înregistrate în România

Nouă scădere a cazurilor de Covid înregistrate în România.

O nouă scădere a numărului cazurilor de Covid înregistrate în România. Potrivit Ministerului Sănătății, în ultima săptămână au fost 977 de cazuri, față de 1.091 în săptămâna anterioară.

În intervalul 19 – 25 februarie 2024 au fost înregistrate 977 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. 299 dintre cazurile noi din ultima săptămână sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 90 de zile după prima infectare.

Până în prezent, pe teritoriul României, au fost înregistrate 3.527.050 cazuri de infectare cu SARS-CoV-2. Incidența înregistrată la 14 zile este de 0.09.

CITEȘTE ȘI: A explodat prețul uleiului de măsline. În Grecia, a crescut cu 67%

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 50 persoane au fost reconfirmate pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 192. De asemenea, la ATI, sunt internate 12 persoane.

Din totalul pacienților internați în prezent, 24 sunt minori, aceștia fiind internați în secții.

Până în prezent, 68.894 persoane diagnosticate cu infecție cu Sars-CoV-2 au decedat. În ultima săptămână au fost raportate de către INSP 13 decese (6 bărbați și 7 femei).

Decesele au fost înregistrate după cum urmează: unul la categoria de vârstă 30-39 de ani, unul la categoria de vârstă 60-69 de ani, 4 la categoria de vârstă 70-79 de ani, 7 la categoria de vârstă peste 80 de ani.

Toți pacienții decedați prezentau comorbidități, iar 4 erau vaccinați.

(sursa: Mediafax)


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *