Noua organigramă provoacă temeri în CJT

cjt 6

Consiliul Judeţean Timiş va avea o nouă organigramă, aceasta fiind deja trimisă spre avizare la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici.

Schimbările preconizate au trezit temeri în rândul unor funcţionari publici importanţi din CJT, care se simt vulnerabili în cadrul noilor structuri create.

Îngrijorările au fost făcute publice în cadrul şedinţei de plen a instituţiei, prin vocea consilierului PNL Marian Vasile. Legat de acest aspect, liberalul a semnalat şi inoportunitatea achiziţionării de către CJT a unui serviciu de consultanţă în management.

Acest aspect a trezit alte temeri, fiind apreciat ca un fel de audit care ar putea scoate la iveală lucruri nu tocmai plăcute.

Sorin Grindeanu, preşedintele consiliului judeţean, a explicat că noua organigramă a fost gândită pentru a avea o abordare unitară la nivelul instituţiei şi pentru a stopa practicile din trecut, când responsabilităţile erau pasate de la o structură la alta.

„Avem nevoie de o privire neutră, care trebuie făcută într-un cadrul legal şi unitar, nu cu compartimente care se suprapun.

Vrem să rămânem performeri, dar nu putem face asta cu oameni care lucrează rupţi de realitate. Dorim să avem o radiografie cu punctele tari şi slabe ale instituţiei, ca să înlăturăm din activitate punctele slabe.

Acesta este rostul auditului. Nu am discutat de persoane, ci de instituţii. Cum spune un proverb, dacă ne ocupăm prea mult de trecut, nu mai avem timp de viitor”.

FOTO: ADRIAN PÎCLIŞAN


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noua organigramă provoacă temeri în CJT

  1. Tampenii. Cu alte cuvinte Grindineanu nu are incredere nici in rapoartele Curtii/Camerei de conturi si nici in rapoartele interne ale departamentului de audit. In schimb, va contracta o firma (externa) care pe 40.000 euroi (cat are bugetul) ii va scoate o OPINIE de-l v-a lasa MASCA! Cam ca pe Jim Carey in filmul cu acelasi nume … sa fim seriosi: cand n-ai nimic de facut lovesti in subordonati ca sa ti se vada muschii, caci, sti sigur ca NIMENI nu comenteaza … OM SLAB si FARA CARACTER – parerea mea!
    Cand ajungi sa te impui prin forta si te caci pe ceea ce ai devi un jeg nerespectat. Punct si de la capat.

Lasă un răspuns