Noua organigramă din Primăria Timișoara, un alt exercițiu de marketing?

Consilierul local Radu Țoancă: „Administrația Fritz joacă la ruletă rusească termoficarea din Timișoara”

Consilierul local Radu Țoancă e de părere că nici noua organigramă din Primăria Timișoara nu va putea fi validată, întrucât nu este în acord cu Codul Administrativ. Mai mult, alesul PSD crede că nu putem vorbi de neștiință la un asemenea nivel, ci mai degrabă de o strategie de marketing, care să justifice, ulterior, victimizările făcute de echipa de conducere din Primăria Timișoara.

Iată ce spune Radu Țoancă: ”Noua organigramă a administrației Fritz încalcă prevederile Codului Administrativ. Am mai spus-o și repet că fiecare primar are dreptul de a-și alege echipa administrativă și că nu este firesc să fii obligat să joci cu echipa precedentului primar, fără să faci schimbările pe care le crezi de cuviință.

Numai că administrația Fritz a transformat acest proces firesc de tranziție într-o mascaradă publică-ajunsă și în instanță-presărată de ilegalități, reglări de conturi și promovări profesionale dubioase ale unor activiști de partid (mai vechi sau racolați din funcționarii obedienți).

Prima organigramă a administrației Fritz este anulată de instanță (se judecă pe fond) demersul din vara anului trecut reușind performanța de a încalca, la foc automat , principiile transparenței și legalității care sunt obligatorii în orice demers administrativ. De aproape un an în primărie se guvernează haotic, cu două structuri paralele, cu atribuții, competențe și persoane suprapuse , cu încălcarea zilnică a deciziilor Curții de Conturi și a unor hotărâri judecătorești.

Proiectul de hotărâre privind noua organigramă este atât de prost conceput încât va fi anulat înainte de a produce efectele mult clamatei reforme administrative cu care primarul Fritz se împăunează zilnic.

În acest ritm probabil că procesele pe multiplele organigrame propuse se vor termina când administrația Fritz va fi deja istorie sau un vis urât terminat în sfârșit pentru populația Timișoarei, supusă unor experimente “progresiste” de toată frumusețea: frig în spitale, școli si apartamente, taxe și impozite mărite, mizerie pe străzi și în parcuri, obsesia bolnăvicioasă de a sifona bani publici prin firme fantomă etc.

Noul proiect de organigramă încalcă articolul 136 din Codul Administrativ care prevede rapoarte de specialitate pentru hotărârile de consiliu local, noua organigramă nefiind avizată de Serviciul de Resurse Umane din cadrul PMT, fiind din start ilegal.

P.S. – Mai multe persoane mi-au atras atenția că gafele și ilegalitățile frecvente și repetate ale administrației Fritz nu sunt rodul unei naivități și necunoașterii legislative, ci un mod de marketing, infantil totuși, de a se victimiza public și de a da muniție trolilor useriști să clameze pe Facebook, campania de sabotaj la adresa pseudo-reformelor și o încercare disperată de a muta discursul public de la dezastrul real provocat în numai un an și jumătate de guvernare locală”.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *