Nouă cetăţeni din Nepal şi Pakistan au fost depistaţi la frontiera cu Serbia

Nouă cetăţeni din Nepal şi Pakistan au fost depistaţi la frontiera cu Serbia

Nouă cetăţeni din Nepal şi Pakistan au fost depistaţi la frontiera cu Serbia

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga – judeţul Timiș au depistat nouă cetăţeni din Nepal și Pakistan, toți intrați legal pe teritoriul României, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Serbia.

În data de octombrie, în jurul orei 5, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Lunga au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale în urma căreia au depistat în zona de frontieră, pe direcția localității Teremia Mica, la aproximativ 100 m de frontieră, patru cetățeni străini care nu își justificau prezența în zonă. La o oră după, cu ajutorul autospecialei cu termoviziune, au mai depistat o altă persoană în apropierea frontierei de stat care se deplasa pe jos spre graniţa cu Serbia.

A doua zi, 8 octombrie, în jurul orei 6:40, lucrători din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Lunga au depistat, nu departe de locul din ziua anterioară, alţi patru cetăţeni străini care se deplasau pe jos, pe frontiera verde.

În ambele situaţii, persoanele în cauză au fost duse la sediul sectoarelor pentru cercetări.

„În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cetățenii străini sunt din Nepal şi Pakistan și au vârste cuprinse între 22 și 45 de ani. Din primele declarații a rezultat că aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Serbia, cu intenţia de a ajunge în vestul Europei.

În ambele cazuri, cetățenii străini au intrat legal în țară, în baza unor vize de muncă, iar în cazul celui de-al doilea grup s-a constatat că aceștia au mai fost depistați în tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat în 05.10.2023 prin zona de competență a Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale care se impun”, a transmis Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

CITEŞTE ŞI: Deficitul de personal în Ministerul de Interne “e undeva la 20% în medie pe toate structurile”, spune Cătălin Predoiu: “Cei recrutaţi din sursă externă nu sunt deloc pregătiţi”


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *