Noua aripă a Spitalului de Copii din Timișoara ar putea primi 15 milioane de lei de la guvern

spitalul de copii timisoara 2

Vizita la Timișoara a ministrului sănătății, Sorina Pintea, a cuprins și o incursiune pe șantierul noului corp al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu”, o clădire ultramodernă, cu opt niveluri.

Conform primarului Nicolae Robu, pentru a o finaliza în acest an ar mai fi necesară suma de 22 de milioane de lei.

CITEȘTE ȘI: Patru noi destinaţii de la Aeroportul Timişoara

„Având-o în vizită, spre seară, pe doamna ministru al sănătății, Sorina Pintea, i-am prezentat stadiul lucrărilor și am rugat-o să sprijine proiectul, având în vedere că Spitalul de Copii din Timișoara este de o importanță deosebită nu numai pentru municipiu, nu numai pentru județ, ci pentru întreagă această parte de vest a țării și chiar la nivel național!

Ne mândrim că aici sunt vindecați copii aduși inclusiv din nordul Moldovei și din Dobrogea, ca să ilustrez cu doar două din zonele cele mai îndepărtate de noi ale României.

Concret, i-am cerut doamnei ministru pentru acest an suma de 20 de milioane de lei, angajându-mă ca eu să asigur de la bugetul local două milioane de lei.

Având loc, în mod firesc, o negociere, am convenit ca doamna ministru să ne aloce 15 milioane de lei de la bugetul Ministerului Sănătății, iar noi să asigurăm diferența de șapte milioane de lei, sub angajamentul doamnei ministru că Ministerul Sănătății va finanța achiziția echipamentelor medicale de ultimă oră prevăzute prin proiect.

Eu mă declar mulțumit și promit solemn că cei șapte milioane de lei vor fi plătiți efectiv de primărie cel târziu până la finele lunii iulie 2019! Îi mulțumesc doamnei ministru pentru abordarea nepartinică a subiectului!

Și am convingerea că putem oferi, împreună, un exemplu demn de urmat, de relație putere – opoziție, în interes public!

În speță, în interesul copiilor României!”, a declarat primarul Timișoarei.

Deocamdată, bugetul de stat – implicit, și cel al Ministerului Sănătății – pe anul în curs este doar în stadiul de proiect elaborat de Ministerul de Finanțe.

Documentul în baza căruia se vor face alocările de fonduri în 2019 va intra în dezbaterea Parlamentului abia de la 1 februarie, astfel că până la certitudinea finanțării noului corp al Spitalului de Copiii vor mai trece câteva săptămâni bune.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noua aripă a Spitalului de Copii din Timișoara ar putea primi 15 milioane de lei de la guvern

  1. 22 milioane de lei costa doar finalizarea lucrărilor fara dotari? Mi se pare cu totul SUPRAESTIMAT.Poate ca informatia este controversată si include si dotarile !oricum ar fi ,a costat mult prea mult:TIMP SI BANI.CURTEA DE CONTURI SIGUR VA ANALIZA COSTURILE …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *