Nou semnal de alarmă al medicului timișorean Virgil Musta: „Cazuri COVID-19, în creştere. Sistemul nu va face faţă”

Carantină obligatorie pentru timișenii reveniți din aceste zone ale Italiei. Ce spune medicul Virgil Musta

Dr. Virgil Musta, şeful secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Victor Babeş din Timişoara, a tras un nou semnal de alarmă cu privire la creşterea numărului de cazuri noi de COVID-19.

”Foarte probabil că numărul cazurilor va crește, vom avea neplăcuta surpriză ca în fiecare zi să vedem un nou record, ceea ce este un lucru deloc îmbucurător pentru că, în scurt timp, în unele zone ale țării, sistemul de sănătate nu va face față.

Spitalele vor fi pline, terapiile intensive vor fi pline și oamenii nu mai au unde să meargă să beneficieze de tratament de specialitate, și mă refer la formele severe, nu la cele ușoare. Asta pentru că nu înțelegem că acele reguli, care nu sunt foarte greu de suportat, sunt neapărat necesare ca să nu ajungem într-o situație dificilă”, a explicat Virgil Musta, conform b1.ro.

 

dcnews


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Nou semnal de alarmă al medicului timișorean Virgil Musta: „Cazuri COVID-19, în creştere. Sistemul nu va face faţă”

  1. va intreb dl dr , cand a facut fata ,spitalul de boli infectioase inaint de pandemie? mergeam cu copilul bolnav ,trimis de la spitalul turcanu , ajungeam la ora 16 si la ora 20 venea o infirmiera ori asistenta sa spuna ca bine ar fi sa plecam si sa revenim dimineata ca atunci gasim pe cineva ,ca in momentul acela nu are cine sa il consulte……..etc

Lasă un răspuns