Notar public acuzat de complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi fals intelectual

notar public

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara anunţau joi că au început o amplă anchetă într-un dosar de înşelăciune, în judeţul Caraş-Severin, privind vânzarea ilegală a unor terenuri (ai căror proprietari erau, de fapt, decedaţi), cu complicitatea unui notar public.

După efectuarea mai multor percheziţii la faţa locului, fără a numi, însă, concret şi eventualii suspecţi, vineri, oamenii legii au găsit doi vinovaţi în acest dosar: notarul implicat – Wanda Kuki Keller şi pe Gheorghe Racolţa.

Din rechizitoriul procurorilor, reiese că, începând cu primăvara anului 2013, Gheorghe Racolţa, în calitate de mandatar al unor proprietari de terenuri de pe raza comunei Berzovia, a vândut imobilele unor terţe persoane, folosindu-se de acte false, cu ajutorul notarului public. Prejudiciul cauzat, spun anchetatorii, se ridică la peste 500.000 de lei.

Inculpaţii au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând a fi prezentaţi instanţei cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *