Noile tramvaie au intrat în testări. În luna iulie, vor fi aduse la Timişoara

Noile tramvaie care vor circula în Timișoara vor fi testate în laboratoare specializate din Germania, Cehia, Spania și Turcia, ultimele teste urmând să aibă loc în Timișoara.

Municipiul Timișoara va achiziționa 21 de tramvaie noi, în baza Contractului de furnizare nr.103/26.07.2019, semnat cu Bozankaya Otomotiv MAK. IML. ITH. VE IHR A.S.

Pentru a fi acceptat la recepție, primul tramvaiul livrat trebuie să fie omologat/agrementat în România. Furnizorul a parcurs primele etape necesare obținerii omologării pentru primul tramvai, de la Autoritatea Feroviară Română.

Astfel, AFER a avizat specificația tehnică a noului tramvai în data de 1.03.2021 și a aprobat programul de teste și încercări în data de 31.03.2021. Testările pentru noul tramvai al Timișoarei au început în aceste zile.

Pentru omologare se vor face 57 de teste și încercări, din care 23 se vor realiza în laboratoare agreate din Uniunea Europeană, laboratoare specializate din Germania, Cehia și Spania, după care vor urma testele în Timișoara în luna iulie, iar celelalte se vor face în fabrica din Ankara.

Caracteristicile tramvaielor noi sunt: lungime – 29,95 metri, lăţime – 2,40 metri, număr călători – 200, autonomie tramvai – 63 km (asigurată printr-o sursă de furnizare a energiei electrice, montată pe tramvai).

Preţul unitar al unui tramvai, după licitaţie, este de 9.736.875,00 lei, fără TVA, finanțarea fiind din fonduri europene.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

One thought on “Noile tramvaie au intrat în testări. În luna iulie, vor fi aduse la Timişoara

  1. Acest tramvai made in Turkey este ”opera” pseudo arhitectului in calculatoare Lae vopsitul. Culmea este ca pretul de achizitie este mai mare cu cel putin 500.000 euro/buc fata de modelul fabricat la Astra sub licenta Siemens, tramvaie care circula de 10 ani la Viena, Arad sau Oradea. Dupa ce a refuzat in primul mandat de primar achizitia de tramvaie noi motivand ca este o prostie, in 2019 Lae s-a razgandit alegand un tramvai ce exista doar ca macheta de carton. Robu, Iapa, kristof & Culita careul analfabetilor functionali

Lasă un răspuns