Noi reguli pentru trimiterea documentelor la Curtea de Apel Timișoara

Protest al judecătorilor de la Curtea de Apel Timişoara faţă de proiectul de lege privind pensiile de serviciu ale magistraţilor

Curtea de Apel Timişoara a pus la dispoziția justițiabililor un număr de fax (0256-493768) și o adresă de mail ([email protected]) la care se pot trimite documente la dosarele aflate pe rolul instanței.

Reprezentanții Curții de Apel au constatat, în ultimul timp, că pe adresa electronică sunt trimise zeci de e-mail-uri cu multe documente ataşate, de dimensiuni foarte mari, sau cu arhive (ce conțin mai multe documente) ce nu pot fi deschise din cauza lipsei soft-ului necesar dezarhivării. Pentru listarea acestor documente au apărut probleme tehnice din cauza suprasolicitării aparaturii.

”Prin urmare, conducerea Curţii de Apel Timişoara a decis ca părţile şi reprezentanţii acestora care doresc să utilizeze poşta electronică sau pentru transmiterea unor documente în vederea ataşării lor la dosare sunt îndatorate să respecte următoarele reguli: e-mailul şi fișiere atașate se trimit pe adresa de mail a instanţei cu cel puțin 24 de ore înaintea ședinței de judecată; fișierele atașate se trimit doar în format PDF; fișierele atașate nu pot avea cumulat o dimensiune mai mare de 3 Mb; mesajul tip e-mail cu privire la care s-a reușit tipărirea documentelor ataşate va primi un mesaj de răspuns pozitiv de forma: „conţinutul mesajului dvs. e-mail a fost tipărit și depus la dosar”; mesajul tip e-mail la care nu s-a reușit tipărirea documentului, întrucât nu au fost respectate cerinţele anterior expuse, va primi un mesaj de forma : <<conţinutul mesajului dvs. e-mail nu a fost tipărit și depus la dosar deoarece nu s-au respectat regulile de folosire a poştei electronice>>”, au transmis reprezentanții Curții de Apel Timișoara.


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *