Noi precizări privind titularizarea. Situația în județul Timiș

Înscrierile pentru concursul național de titularizare a cadrelor didactice vor debuta pe data de 18 iunie. Modalitatea de depunere a dosarelor va fi decisă la nivelul fiecărui inspectorat școlar județean.

CITEȘTE ȘI: Cele mai recente date oficiale privind epidemia de coronavirus în România. În Timiș, veștile sunt bune

La nivelul Timișului, se preconizează a fi implementate două variante, online și fizic, pentru a facilita înscrierea tuturor candidaților, și a acelora mai puțin familiarizați cu tehnologia, însă informații certe cu privire la acest aspect urmează să fie furnizate în curând pe siteul ISJ Timiș. În pofida recomandărilor făcute de autorități privind limitarea deplasărilor fizice, conținutul dosarului de înscriere nu a fost redus pentru titularizarea din acest an. Singura noutate în acest sens este pentru candidații care au participat în ultimii trei ani la concursul național în privința cărora s-a stabilit că nu mai trebuie să depună toate actele necesare, ci doar cererea de înscriere și eventualele documente suplimentare, care le-ar putea fi necesare, dobândite pe parcurs.

Un alt aspect privind conținutul dosarului de înscriere vizează anexarea adeverinței privind capacitatea candidatului de a preda în învățământ, eliberarea acesteia de către o anumită instituție publică fiind un subiect intens dezbătut în spațiul public. Reprezentanții ISJ Timiș au specificat că această adeverință se eliberează doar de către un cabinet de medicina muncii.

foto: arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns