Noi oportunități de finanțare pentru mediul de afaceri sunt disponibile în Regiunea Vest

Noi oportunități de finanțare pentru mediul de afaceri sunt disponibile în Regiunea Vest

Noi oportunități de finanțare pentru mediul de afaceri sunt disponibile în Regiunea Vest

Microîntreprinderile din Regiunea Vest cu activități în domeniul producției și serviciilor au la dispoziție 36,33 milioane de euro prin două apeluri lansate până în prezent prin Programul Regional Vest 2021-2027, gestionat de Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest în calitate de Autoritate de Management (ADR Vest).

Primele apeluri de proiecte lansate pentru zona privată vizează sprijinirea microîntreprinderilor din regiune cu activități în domeniul producției și serviciilor. Acestea au la dispoziție 36,33 milioane de euro prin cele două apeluri lansate până în prezent, finanțări acordate sub forma ajutorului de minimis.

Valoarea finanțării nerambursabile este de minimum 30.000 de euro și maximum 60.000 sau 200.000 de euro pentru activitățile de producție, respectiv de minimum 30.000 de euro și maximum 60.000 sau 120.000 de euro pentru servicii, în funcție de ponderea veniturilor aferente codului CAEN eligibil pentru care se solicită finanțarea în cifra de afaceri înregistrată în anul 2022.

Depunerea cererilor de finanțare va începe în data de 1 noiembrie 2023 și se va închide în 1 decembrie 2023.

Pentru a veni în sprijinul potențialilor beneficiari, ADR Vest va organiza, miercuri, 11 octombrie 2023, cu începere de la ora 11:00, webinarul de lansare a celor două apeluri de proiecte aferente Intervenției Regionale 1.3A a PR Vest – Sprijin pentru microîntreprinderi.

Vor fi prezentate informații referitoare la depunerea proiectelor, criteriile de evaluare, selecție și contractare, particularitățile celor două apeluri de proiecte, precum și etapele procesului de evaluare, selecție și contractare.

Ghidurile de finanțare pentru apelurile de proiecte PRV/1.3.A/1 – Sprijin pentru microîntreprinderi care desfășoară activități în domeniul producției și PRV/1.3.A/2 – Sprijin pentru microîntreprinderi care desfășoară activități în domeniul serviciilor au fost aprobate și publicate în data de 31 august 2023.

Acestea urmăresc creșterea performanței, productivității și competitivității microîntreprinderilor din regiune prin finanțările acordate.

Apelurile sunt de tip competitiv și se adresează microîntreprinderilor cu o vechime de minimum 1 an fiscal integral, cu sediul social sau un punct de lucru deschis în Regiunea Vest și înregistrat la ONRC cel târziu la data de 31.12.2021; și care activează în tipologiile de activități economice eligibile conform ghidurilor solicitantului de finanțare și anexelor acestora.

CITEȘTE ȘI: PUG prelungit la Pesac

Locația de implementare a proiectului trebuie să fie în mediul urban din Regiunea Vest, inclusiv satele aparținătoare municipiilor, sau în stațiunile turistice atestate din Regiunea Vest.

Contribuția proprie a solicitantului este de minimum 24% din valoarea totală eligibilă a investiției pentru microîntreprinderile cu sediul social în Regiunea Vest și locația de implementare în județul Timiș, minimum 17% pentru cele cu locația de implementare în județul Arad și minimum 10% – cele cu locația de implementare în județele Hunedoara sau Caraș-Severin.

Ghidurile de finanțare pot fi consultate pe site-ul PR Vest – https://www.vest.ro/home.

 


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *