Noi locuri de muncă pentru bănăţeni, în diferite ţări europene. Ce meserii se caută şi ce salarii se oferă

locuri de munca 2

Bănăţenii aflaţi în căutarea unui loc de muncă într-o ţară europeană se pot înscrie în reţeaua EURES. Sunt vacante circa 1.800 de locuri de muncă, verificate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi girate de Comisia Europeană. Însă pe aceste posturi concurează toţi cetăţenii UE.

Cele mai multe locuri de muncă sunt în Spania, respectiv 806, fiind căutaţi, în special, muncitori necalificaţi în agricultură. Nu se solicită cunoaşterea limbii spaniole şi se oferă un salariu de 40,15 euro brut/zi plătibil la două săptămâni. Angajatul trebuie să achite lunar 2% impozit pe venit şi 113 euro asigurare socială.

În Danemarca sunt disponibile 250 de posturi şi se caută tot lucrători în agricultură. Cerinţa este cunoaşterea limbii engleze nivel minim. Salariul minim pe lună pentru 172 de ore de lucru este de 690 de euro brut. Plata se face în funcţie de cantitatea de mazăre culeasă. Impozitul şi contributiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislaţiei daneze.

CRIMĂ ÎNFIORĂTOARE: Un POLITICIAN din PSD, găsit cu gâtul tăiat lângă propria maşină

Şi în Germania sunt libere aproximativ 200 de locuri de muncă. Companiile vor să angajeze lucrători în metalurgie (9 euro brut pe oră), bucătari (2.000 de euro brut lunar), asistenţi medicali (salariu negociabil în funcţie de experinţa profesională), electricieni (9-11 euro brut pe oră), dezvoltator web (de la 2.500 de euro brut pe lună) etc. Condiţia impusă de angajatori este cunoaşterea limbii germane.

Iar în Italia sunt la mare căutare asistenţii medicali. Spitalele şi clinicile de aici pun la bătaie aproximativ 140 de posturi. Salariul mediu este de 10 euro brut pe oră.

În schimb, Marea Britanie are nevoie de 100 de îngrijitori pentru persoanele vârstnice. Salariile variază între 8 şi 15 lire pe oră, brut.

Bulgaria, Ungaria şi Austria le oferă celor în căutarea unui loc de muncă posibilitatea să se angajeze ca operatori în industria de prelucrare a lemnului (Bulgaria, salariu între 360 de euro şi 620 de euro brut lunar), muncitori în prelucrarea lemnului (Ungaria, salariul 820 de forinţi brut pe oră) sau zugravi (Austria, salariu între 1.200 şi 1.500 de euro net pe lună). Se solicită cunoaşterea limbii ţării în care se face angajarea sau a limbii engleze.

Candidaţii interesaţi trebuie să acceseze portalul naţional EURES – www.eures.anofm.ro, unde se pot vizualiza toate ofertele de muncă disponibile, detaliate pe ţări şi ocupaţii la secţiunea „Solicitanţi de loc de muncă”. De asemenea, poate fi contactat consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă de pe raza de domiciliu şi al cărui contact se găseşte tot pe site.

Cei care nu se află în baza de date a agenţiei de ocupare vor trebui să depună următoarele acte: copie BI/CI sau paşaport, adeverinţă de la medicul de familie care să ateste starea de sănătate, CV în limba română şi într-o limbă de circulaţie europeană, cazier judiciar în original, valabil. Toate serviciile EURES sunt gratuite.

Foto arhivă


Comentariul dumneavoastră va fi publicat după ce va fi analizat de către un moderator.

DISCLAIMER

Atenţie! Postaţi pe propria răspundere!
Înainte de a posta, citiţi aici regulamentul: Termeni legali şi condiţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *